21. tammikuuta 2012

Fleecehousut 104cm, mustekalaiset sellaiset

Reilu vuosi sitten ompelin meidän kuopukselle Ottorbe Kids 6/2010 -lehden Kuperkeikka-kaavalla 92cm fleecehousut. Vieroksuin housujen mallia aluksi, oli mielestäni liian "kalsarimainen". Mutta käytössä huomasin housut varsin toimiviksi. Samalla kaavalla, samassa koossa ompelin joululahjaksi sukulaispojalle peikkohousut.

Nuo ensimmäiset fleecestä ompelemani Kuperkeikka -housut ovat käyneet liian nafteiksi kuopukselle, lahkeet alkavat olla liian lyhyet. Niinpä päätin ommella uudet Kuperkeikat, koossa 104cm jotta mahtuvat taas hetken jos toisenkin. Fleece oli tälläkin kertaa materiaalina ja luulin että tuota samaa tummanharmaata (joista 92cm housut ompelin) olisi riittänyt näihinkin. Toisin kuitenkin kävi. Jouduin kikkailemaan ja ainoa väri jota oli leveydessä riittävästi, oli vaaleanpunainen. Vaaleanpunaista ei ollut sitten korkeudeltaan tarpeeksi ja niinpä jatkoin kappaleita tummanharmaalla. Etu- ja takakiilat tein vaaleansinisestä, tätä samaa kangasta oli ompelemassani kaukalopussissa. Näistä tuli siis varsinaiset palapelipöksyt.

(huolimaton kuvaaja ei näköjään kääntänyt toista lahjetta kunnolla)

Kai pojan housuissakin saa joskus olla vaaleanpunaista..?

Päätin jo leikkausvaiheessa, että myös näihin fleecehousuihin teen aplikaation, nimenomaan tuosta tummanharmaasta kankaasta jotta saadaan "tyttömäiseen" vaaleanpunaiseen jotain räväkkyyttä. Etsin netistä mörköjen kuvia ja sitten lykkäsin tietokoneen kiinni. Päätin piirtää jotain yksinkertaista ja päädyin haamun kuvaan. Esikoinen sanoi kuvan nähdessään, että sille täytyy tehdä hiukan vino suu - punaisella. Silmien keskiosat ei menneet aivan nappiin, olisi ollut fiksumpi vaan ommella niihin tiheää siksakkia ja jättää pienet fleecepalat pois. Kun näytin valmiita housuja kuopukselle, hän katsoi kuvaa ja totesi "mustekala!". Joten haamu muuttui sitten mustekalaksi ja kyllähän tuo väkerrys ehkä enemmän mustekalalta näyttääkin :)


Ei mikään kaunis mustekala, mutta eiköhän se pysy mukana menossa... Ennen aplikaation ompelemista, kiinnitin kuvan liimakynällä (liima lähtee pois pesussa) ja kiinnitin kuvion vielä nuppineuloilla. Jotenkin olen kokenut fleecekuvion aplikoimisen fleeceen suht helpoksi tuon liimakynän avulla.