24. tammikuuta 2012

Kirahveja ja robotteja puolipotkareissa

Ompelin vauvalle parit puolipotkarit koossa 62cm, vaikka meillä kyllä tuota vaatekokoa on muutenkin hurjasti. No, saapahan valita mitä vauvalle pukee :) Kankaina Royal-tuotteelta tilattu kirahvitrikoo ja Tiritomista tilattu robotti -interlocktrikoo. Raidallinen resori Jätti-Rätistä, tummaturkoosi resori... jostain. Pienet tähtimerkit Hanhelista (itseasiassa ne on pätkät koristenauhasta). Ja kaava Ottobre Kids 4/2011, Sweet feet -puolipotkarit.

Tuo kirahvitrikoo on siitä kiva kun siinä on puolet kankaan leveydestä kirahvit kuvattu edestä ja puolet leveydestä takaa. Niinpä siis kirahvipuolipotkareiden etupuolella kirahvit kulkee eteenpäin ja takapuolella taaksepäin.

Kokeilin ensimmäistä kertaa ompelukoneen suoraa jousto-ommelta, tulipahan ainakin joustavat saumat. Hidasta se ompeleminen kyllä oli ja näiden kaksien housujen ompelemisen aikana piti alalankaa puolata lisää ainakin kolmesti. Saumurilla nämä olisi kätevästi surauttanut, mutta kun JOKU ei ole vielä(kään) saanut aikaiseksi säätää sitä kuntoon.