Täyteohjeita kakkuihin!

Tähän ajattelin koota hyväksi havaittuja täyteohjeita. Jos ei se perinteinen "kermavaahtoa, banaanimössöä ja hilloa" -täyte enää nappaa, niin valkkaa tästä ;)

Vadelmamoussetäyte:  (Alkuperäinen ohje)
* 4 liivatelehteä
* 200 g kotimaisia pakastevadelmia 
* 500 g maitorahkaa 
* 1 dl tomusokeria 
* 3 rkl vadelmamehua liivatteiden liottamiseen

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita rahkan joukkoon tomusokeri ja vadelmasose. Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ylimääräisestä
vedestä ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateseos nauhana vadelmaseokseen.

Nosta leikatun kakkupohjan alimmainen (eli päällimmäinen ;) ) osa takaisin vuokaan. Lusikoi vadelmatäyte pohjan päälle, sitten seuraava osa kakkupohjaa ja lopuksi viimeinen. Pohjan kostutukseen voi käyttää esim. maitoa tai tuoremehua.
Tämä täytemäärä riittää paksuksi kerrokseksi yhteen kakun väliin tai vähän ohuemmaksi kahteen väliin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.

Olen kokeillut vadelmien tilalla myös mansikkasosetta - toimii sekin. Toimii niin irtopohjavuoan kuin tavallisenkin kakkuvuoan kanssa. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, irrota hyytymisen jälkeen kakku vuoan reunoista esim. muovisella voiveitsellä ja kippaa vasta sitten.

*

Suklaamoussetäyte: (Alkuperäinen ohje)

3 liivatelehteä 
150 g tummaa suklaata 
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 
2 rkl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
3 rkl vadelmamehua liivatteiden liottamiseen

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja sekoita. Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ja liuota ne mehuun. Sekoita liivate nauhana suklaaseokseen.

Nosta leikatun kakkupohjan alimmainen (eli päällimmäinen ;) ) osa takaisin vuokaan. Lusikoi suklaatäyte pohjan päälle, sitten seuraava osa kakkupohjaa ja lopuksi viimeinen. Pohjan kostutukseen voi käyttää esim. maitoa tai tuoremehua. Tämä täytemäärä riittää paksuksi kerrokseksi yhteen kakun väliin tai vähän ohuemmaksi kahteen väliin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.

*

Mango-ananasmousse (tämä on oma muunnelmani, alkuperäisen ohjeen löysin Onnelin pikku keittiöstä)

* 3 dl vispikermaa
* 250 g Mascarponejuustoa
* 2 purkkia mangososetta (Piltti, Semper...)
* 1 dl tomusokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* purkki ananasmurskaa
* 5 liivatelehteä
* 1 1/2 rkl vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon mascarponejuusto, sokerit, mangosose ja ananasmurska. Kiehauta vesi, liuota siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä 5-10 minuuttia jääkaapissa. Levitä täyte kakkupohjan päälle.