4. tammikuuta 2012

Kaukalopussi

Siitä se ajatus sitten lähti... kun äidin kanssa juttelin puhelimessa pari päivää sitten ja hän kyseli että oonko ajatellu kaukalopussia vauvalle, sellainenhan olis helppo itsekin ommella. Meillä ei pojilla ole koskaan sellaista ollut enkä jotenkin ole osannut edes kaivata. Mutta pieneen mieleen kaukalopussiajatus jäi pyörimään ja niinpä seikkailin netissä jos jonkinlaisia kaukalopussikuvia katselemassa. Tutkailin malleja, kyttäilin mittoja... ja päätin itse yrittää piirtää kaavan. Otin yhden vanhan lakanan käyttöön ja leikkasin siitä kaavan. Aina kun tilailen kankaita, tilaan nykyisin 60cm pätkiä... koska sellaisesta pätkästä saa housut esikoisellekin. Ja koska kaukalopussille tuli pituutta yli 90cm, ei minulla tietenkään ollut sopivaa kangasta, kuosiksi varsinkaan.

Vuoren leikkasin jokin aika sitten IKEAsta halvalla ostamastani vaaleansinisestä fleecepeitosta (ja jäljelle jääneen palasen reunat pyöristin, menee vauvan peittona vielä). Samoin levyvanua mulla oli sen verran että riitti kaukalopussiin. Mutta kuosikangas, kas siinä pulma! Kuosikankaan pitäisi olla sellainen että se käy yhteen vaaleansinisen vuoren kanssa, mutta kaukalopussista ei saisi tulla liian poikamainen koska masuvauvan sukupuolta emme tiedä. Koska netin kautta tilaaminen on vaivatonta eikä tarvitse kotoa lähteä minnekään, päädyin seikkailemaan nettikangaskauppojen sivuilla. Myllymuksujen sivuilla törmäsin kivaan oranssipohjaiseen hiiri-PUL -kankaaseen. Tilasin siis sitä ja 1,5m mustaa nyöriä kaukalopussin hupun kiristämiseen. Pikalukko (jonka avulla nyöriä kiristetään) minulta löytyi kotoa.

Aluksi ajattelin, että nyörin kiristys tapahtuu kahden pikalukon avulla, vetoketjun tuntumassa. Mutta sitten totesin että yhdelläkin pikalukolla pärjää ja kun sen laittaa hupun yläosaan, ei se ole vauvan ulottuvilla yhtä helposti. Vetoketju kaukalopussiin löytyi omasta jemmasta, se on itseasiasa purettu samasta vanhasta talvitakista, josta ompelin kakkoselle välikausitakin viime vuoden helmikuussa. Ärsyttävin vaihe kaukalopussin tekemisessä oli saada turvakaukalon turvavöille tarkoitetut napinläpireiät oikeille kohdilleen ja suht oikean mittaisiksi...

Mutta nyt niitä kuvia :) Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, menee omassa käytössä vallan mainiosti ja toivottavasti vauveli mahtuu tuossa pussissa ainakin alkuvuoden matkustelemaan :)

J

Ja sitten pari kuvaa joissa kaukalopussi on paikoillaan turvakaukalossa.Ihan hyvältä näyttää... millainenhan on käytössä, sen kertoo aika :)

Jos jotakuta kiinnostaa, voin tänne laittaa kaukalopussin kaavan ja ompeluohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti