13. toukokuuta 2012

Kakkuja, kakkuja...

Kuluneen kevään aikana on tullut tehtyä useampia kakkuja. Huhtikuun puolen välin tienoilla päätin ihan vaan huvin vuoksi leipoa omenakakun. Osan siitä laitoin pakastimeen, jotta sitä ei heti tulisi kokonaan syötyä. Herkullista, suosittelen ;) Ohjeen olen saanut äidiltäni ja ainakin nyt se pysyy myös tallessa kun sen blogiin laitan.


Hieno omenakakku

4 kananmunaa
3dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200g voita tai margariinia
päälle 3 omenaa
sokeria ja kanelia

Voitele ja korppujauhota 3l tasapohjainen vuoka. Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi . Ripottele vuoan pohjalle sokeria ja kanelia. Lado omenaviipaleet vuokaan ja ripottele kanelia päälle.
Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen jauhot, leivinjauhe ja sulatettu rasva. Kaada taikina omenien päälle. Paista 180*c:n lämmössä uunin alaosassa noin yksi tunti.

-------------------------------------

Sitten koitti nuoremman poikamme 3-vuotissynttäripäivä. Oikeaksi synttäripäiväksi tein kermakakun. Suklaapohja ja väliin kermavaahtoa ja kuningatar Pilttiä. Päällä kaakaojauheella värjättyä kermavaahtoa, Dr. Oetker suklaakirjaimia / numeroita ja saman valmistajan koristegeelejä. Aika mauttomaksi jäi tämä kakku, mutta eipä ainakaan ollut liian makea.


------------------------------------- 

Synttäripäivää seuraavana viikonloppuna tuli lisää vieraita ja oli tehtävä uusi kakku. Tässä kakussa on ihan normaali kakkupohja, välissä (mansikka)rahkakermaa. Maultaan parempi kakku kuin edellinen, mutta tuo päälle laittamani kuva oli aika inhottavaa syödä, sellainen "limamainen" koostumus. Ostin kuvan Prismasta ja suomenkieliset ohjeet oli varsin kehnot. Kun lueskelin alkuperäisiä ohjeita (ne oli italiaksi), päätin turvautua Googlen kääntäjään ja katsoa mitä sen avulla selviäisi. Italiankielinen ohje neuvoi tekemään aika eri tavalla kuin suomalainen. Meillä siis asustaa Autot -fani ;) Kakun reunoilla on mansikkakermaa ja Wiener nougat crusheja.

------------------------------------- 

Sitten alkoi äitienpäivä lähestyä. Netissä törmäsin Ylioppilaan suklaa-vadelmamoussekakun ohjeeseen ja sen ohjeen mukaisesti päätin itselleni äitienpäiväkakun tehdä. Koristelun jätin sitten perheen miesväelle. Mousseja tuli kakkuun ihanan paksut kerroksen :P


Kakun päällä mansikkakermaa (jota olis saanu olla useampi purkki jotta olis riittäny pursotuksiinkin) ja reunoilla Wiener nougat crush. Päällä strösseleitä ja poikien piirroksia koristegeelillä. Punaisella on esikoinen kirjoittanut kakkuun "Äiti".

-------------------------------------

Noista tekemistäni täytekakuista parhaalta maistui viimeisin, eli moussetäytteinen äitienpäiväkakku :P

-------------------------------------

Sitten loppuun pieni tunnustus... menin nimittäin tilailemaan lisää kankaita Fabriinasta ja Bellapuulta, molemmilla kun sattui olemaan postikuluttomuus vielä tänä päivänä!

Toissailtana piirtelin kaavat nuorimmaiselle haalarihousuihin koossa 62/68cm. Kaavan pohjana käytin kaksie eri housuja, toisista piirtelin alaosaa ja toisista yläosaa. Katsotaan mitä saan aikaiseksi ;) Haalarihousuihin tilasin Bellapuulta joustofroteeta vaikka alunperin haaveilinkin ompelevani haalarit velourista. Mutta se joustofrotee oli niin vastustamatonta! Tämä nimittäin :D

Ja koska kesä lähestyy hurjaa vauhtia, tekee mieleni ommella molemmille pojille uudet teepparit, vaikkei tarvetta niin kovasti olisikaan :P Eli tilasin vähän tätä ja tätä. Herkullisia, eikös vain :)