14. tammikuuta 2012

Vauvan velourhaalari

Tänään teki mieleni ommella jotain pientä... ja käyttää ompelukseen TiriTomista tilaamaani Ooga-booga velouria. Tilatessani kankaan, olin ajatellut ommella siitä housut tai paidan jommalle kummalle pojalle. Poikien vaatekaappi kuitenkin pursuu vaatteita, joten päädyin tekemään muuta.

Aloin selailla käsityölehtiäni ja etsiä vauvan haalarin / potkupuvun kaavaa. Muutaman kaavan löysinkin, mutta yhden hylkäsin sen perusteella että malli oli kapea ja haalarissa kiinnitys vetoketjulla. Mulla oli 30cm vetoketju ja ohjeessa olisi pitänyt olla 45cm vetoketju. Enkä muutenkaan tykkää ommella vetskareita :P

Viimeinen lehti jota katsoin, oli Suuri Käsityölehti nro 2 vuodelta 1998 ja sieltä löytyikin kiva vauvan haalarin ohje, käytetty kangaskin sattui olemaan joustosamettia (eli velouria). Kiinnitys haalarissa oli nepeillä ja haaroissa oli myös nepit helpottamassa vaipanvaihtoa. Käytin KAM-neppejä ja ne toimivatkin haalarissa tosi kivasti, kun niitä on silitettävä tukikangas tukemassa. Haalari on kooltaan 56cm. Ohjeessa oli puutteita, ohjeteksti alkoi kesken lauseen jne. Ohjeen malliin olisi kuulunut trikoiset kaulukset, mutta niitä en halunnut tehdä. Käänsin vaan kaula-aukkoa samoin kuin hihoja ja lahkeensuita. Nepparilistaan en ihan tyytyväinen ole, hiukan kävi alaosasta toiselta puolelta ryppyilemään.. mutta onneksi sitä ei huomaa jos ei tiedä ;)
Ekassa kuvassa haalari edestä ja alemmassa haalari takaa. Aikas poikamainen haalari väritykseltään, mutta tuskinpa tyttövauvakaan suuttuu jos saa jotain sinistä päälleen ;) Masuvauvan sukupuoli on arvoitus.