4. elokuuta 2013

Syystakki ja harkkahoususovitusta

Tässä se nyt vihdoin on - projekti, jonka aloitin huhtikuussa. Tämän piti olla kevättakki meidän neitoselle. Kaava on Ottobre Kids 6/12 lehden Lintunen. Huhtikuussa ompelin takin valmiiksi asti, mutta takki lensi kaapin nurkkaan koska vetoketjun kohdistus meni pieleen. Tänään päätin saattaa takin loppuun - purin vetoketjun ja laitoin nepparit tilalle. Toiminee noinkin ja on ihan kivan näköinen. Enkä saanut harmaita hiuksia vetoketjuompelemisen kanssa, multa kun sattuu puuttumaan se vetoketjupaininjalkakin.

  

Takin päälliskangas babycordia, vuori puuvillapopliinia. Muistaakseni kankaat on tilattu Huvikankaasta. Takki on kooltaan 80cm ja mahtuu onneksi nyt syksylläkin vielä. Voi olla, että mahtuu ensi keväänäkin jos ei tyttö hurjaa kasvuspurttia ota. Nyt vielä täytyi hihoja kääntää ja helmakin on aika pitkä.


Eilen ompelemani harkkahousut oli paremmat kuin osasin ajatellakaan :)Aikas hyvä istuvuus. Takakappale voisi olla pikkuisen korkeampi. Pikkuneiti puki nämä mielellään jalkaan, housut kun pitää nykyään saada pukea itse. Seuraavaan versioon korotan takaosaa, laitan kiinteää imua, jätän taskun pois ja ompelen FOE:n vyötärölle.