5. elokuuta 2013

Applikaatioharjoituksia ja onnistumisia =)


Jo jonkin aikaa mulla on ollut mielessä idea ommella tyttärelle jotain, jossa on applikoitu kukka. Sellainen kukka, jonka terälehdet on kiinni vain keskeltä. Ja tässäpä sellainen nyt olisi. Tosin täytyy noita ylimpiä terälehtiä ommella paitaan kiinni muutamalla pistolla, muuten alkavat käytössä "lakastua".


Kaavana paidassa on "Muksis" Ottobre Kids 1/2009 -lehdestä. Paita on kooltaan 80cm ja sovituskuvassa on paidan hihojen resorit käännetty kaksinkerroin. Paidassa on siis vielä kasvuvaraa. Tässä paidassa on ns. kirjekuorikaulus, ompelin napit etu-ja takakappaleiden yhtymäkohtiin jotta kauluksesta ei pääse olkapäät vilkkumaan. Hyvin onnistui applikaatio, vaikka itse sanonkin! Kankaat on niin kauan kaapissa "marinoituneita" että en enää osaa sanoa mistä ne olen tilannut. Etukappale on trikoota, hihat ja takakappale joustofroteeta. Applikaatiossa kukan terälehdet velouria, kukan keskiosa trikoota ja varsi interlocktrikoota.

Paidassa on vain yksi vika... neitonen yrittää repiä kukkaa irti terälehdistä vetämällä o.O

Tätä paitaa tehdessä tuli sellainen olo, että jestas - mähän osaan!

Tällä paidalla osallistuin Facebookin Ompeluelämää -ryhmän ompelukilpailuun joka on parhaillaan menossa.

4 kommenttia:

 1. Hauska mekko! Mä tein kans joskus tollasen irtoterälehtisen kukan mekkoon ja muistan, että käyttäjällä oli samanlaisia terälehdennyppimistaipumuksia. :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä myös kovasti :) Enpä olis arvannu osaavani :D

   Poista
 3. Kun katsoin tuota kuvaa, jossa paita on tyttärellä päällä, ajattelin että olisi kiva saada housut paidalle kaveriksi. Miltäs kuulostaisi sellaiset housut tuosta pilvitrikoosta ja housun lahkeessa jatkuisi tuo kukan varsi... kunnes lahkeen suussa varsi tavoittaisi maanpinnan.

  VastaaPoista