3. elokuuta 2013

Harkkahousut, oma kaavakehitys - eka versio

Meillä on parit kirppikseltä ostetut harkkahousut jotka on vielä ihan liian suuria meidän pikkuneidille. Pottailut sujuu jo ihan kivasti, joten vois kokeilla harkkahousujakin. Pojilla ei oo koskaan harkkahousuja käytetty, nyt ajattelin et vois kokeilla.

Piirsin noita meillä olevia harkkahousuja mukaellen kaavat. En purkanut mitään, joten tosi vapaasti on kaavat piirretty :P Virittelin näihin taskun johon voi laittaa imua. Kiinteää imua näissä ei ole (sisäpuolen tencelin lisäksi). Kappaleissa ei oo haarasaumaa. Tässäpä sitten ensimmäinen testiversio. Liian matalaksi jäi... tyttärelle ei näitä vielä olla kokeiltu - prinsessa kun on kauneusunillaan. Kahdessa ekassa kuvassa ei ole imua harkkahousujen sisällä. Kuvat ensin edestä ja sitten takaa.
Mallin virkaa sai toimittaa paksumasunukkevauva :D Tässä kuvassa on harkkahousujen taskussa hiukkasen imua.

Kätevää alkaa ompelemaan tollasia harkkahousuja kun ei ole ohjetta mitä seurata eikä osaa tarpeeksi pitkälle ajatella. Ompelin ensin ulko- ja sisäkappaleista sivusaumat. Kun harkkahousut oli nurinpäin, ompelin jalantiet. Ja kappas vaan - eipäs housuja saanu enää käännettyä oikeinpäin XD Eipä muuta kun purkamaan kaikki ompelemat jutut ja uus yritys. Ensin jalantiet, sitten framilonit niihin, sitten housut oikeinpäin ja sivusaumojen ompelu. Sen jälkeen vyötärö. Vyötäröllä on kuminauhakuja ja kuminauhat on päistään kiinni täyttöaukon luona.

Katotaan miten mulle käy seuraavan version kanssa - osaankohan ommella oikeassa järjestyksessä ;)

Miten ootte kokeneet, onko parempi että harkkahousuissa on kiinteää imua eikä täyttöaukkoa, kiinteää imua ilman täyttöaukkoa vai ei kiinteetä imua ja täyttöaukko? Oliskohan FOE parempi tossa vyötäröllä?