28. maaliskuuta 2014

Vaunusuojan ompeluohje

Silloin tällöin törmää kysymyksiin, miten vaunusuoja tehdään. Se on itseasiassa hyvinkin yksinkertainen juttu. Tässäpä vähän ohjeistusta :)

Tarvitset: Valitsemiasi kankaita (esim. puuvilla tai trikoo) n.45 x 60cm palan (tarkista mitat vaunujesi kuomusta, lisää saumavarat!). Viisi sirkkarengasta ja viisi monitoimirengasta sekä silitettävää tukikangasta.

Tässä esimerkissä on molemmat kankaat puuvillaa, sirkkarenkaiden halkaisija 12mm.

1. Mittaa vaunujen kuomuaukon korkeus ja leveys.2. Leikkaa kankaasta kaksi samankokoista palasta. Halutessasi lisää pituutta.


3. Pyöristä yläkulmat vaunujen kuomuun sopiviksi.4. Halutessasi applikoi haluamasi kuva toiseen (tai molempiin) kangaspaloihin, koristele silityskalvoilla tai muulla tavoin.

5. Silitä tukikangasta molempien kappaleiden reunoille, nurjalle puolelle. Mä laitan kankaan alle tukikangasta silitettäessä vanhan keittiöpyyhkeen ja silitän leivinpaperin läpi.


6. Aseta kappaleiden oikeat puolet vastakkain ja ompele. Jätä alareuna ompelematta.7. Tee aukileikkauksia kaareviin kohtiin ja käännä vaunusuoja oikeinpäin,


7. Leikkaa neljä n. 30x8cm suikaletta, niistä tulee kiinnitysnauhat vaunusuojan alaosaan. Käännä suikaleiden reunat ensin keskelle ja sitten nauha vielä kaksinkerroin. Neulaa ja ompele läheltä reunaa.8. Kiinnitä nauhat vaunusuojan alaosaan (joka on vielä ompelematta kiinni) nuppineuloin, käännä samalla alareuna. Ompele läheltä reunaa. Ompele vaunusuojan muut reunat paininjalan etäisyydeltä reunasta.


8. Merkitse monitoimirenkaiden paikat ja laita sirkkarenkaat paikoilleen (kts. ohje täältä). Kolme tasaisin välein kuomun yläreunaan ja kaksi kuomun alaosaan.


9. Valmis! Vaunusuojaa voi käyttää joko kuomun edessä kuten yläkuvassa tai aurinkosuojana, nauhat kiinnitettyinä työntöaisaan, kuten alakuvassa.


Kuvissa monitoimirenkaat on eripariväriset :P Ja yksi puuttuukin. Oikeasti tähän vaunusuojaan tulee siniset monitoimirenkaat :)

Jos ohjeissa on epäselvyyttä tai kysyttävää, ota yhteyttä borderte (a) gmail piste com

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Oletkohan lukenut mun ajatuksia kun olen pähkäillyt vaunuverhojen salaisuuksia viime päivinä..?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Telapatiaa(ko) :D Hyvä jos ohjeesta on apua *peukku*

      Poista