19. heinäkuuta 2015

Paitoja äidille ja pojalle

Mulla on tänä kesänä ollut kesäloma, ihan oikea sellainen. Viimeksi kai joskus opiskeluaikoina. Monet kesät vietin joko äitiyslomalla tai hoitovapailla :P Lasten kanssa kotona viettämäni vuodet oli ihanaa aikaa... Mutta on töissäkin mukava käydä.

Lomareissulla tilasin Selialta raportin Helmi-pantteri jerseytä, resoria ja Laivapojat jerseytä myös. Panttereista ompelin itselleni paidan. Kaavan pohjana Moda 4/12 -lehden t-paitakaava. Olen muuttanut kaavaa sopivammaksi itselleni mm. kaventamalla ja muotoilemalla sivusaumaa. Olen yhdistänyt kaavaan MIW-kaavan hihaa ja pienentänyt pääntietä. Raportti oli vain 60cm korkea,joten helmaan täytyi keksiä jotain - resori.

Alkuperäinen kaava oli leveä ja laatikkomainen. Lisäsin sivuille hieman muotoa.


Sopii kivasti farkkujen kanssa! Leveä helmaresori asettuu mukavasti lantiolle, jersey jää hieman pussittamaan ja peittää vyötärön ylimääräiset jenkat. Pääntien huolittelua pohdiskelin ja Sanna, Turkoosikissa-blogista, ehdotti alavaraa. Sitä siis kokeilin ja hyvin toimii :) Pantteri-jerseytä ei riittänyt enää alavaraan, onneksi kaapista löytyi mintunvihreää trikoota.

Perheen 3v sanoi oitis, että paidan tiikeri (pantteri) on hamahelmistä tehty :D

Perheemme nuorempi poika aloittaa syksyllä eskarin, Laivapojat-jersey pääsi hänen paidakseen. Kaavana Ottobre Kids 4/11 -lehden More gray -raglanpaitakaava koossa 128cm.

Kanttasin pääntien ja hihansuut sammalenvihreällä (?) resorilla. Samanväristä ompelulankaa minulla ei ollut, joten valitsin paidan väreistä oranssin ja oranssilla kaksoisompeleella ompelin kantit sekä helmakäänteen. Ne ei kylläkään kuvassa näy.

Laivapojat -jersey oli hassu kangas. Kun kankaan laittaa oikeinpäin, eli lankasuoraan, on meri seiloreineen kankaan reunassa. Lokit lentelevät kyljellään jne. Onneksi joustoa löytyy molempiin suuntiin, niin voi leikata väärinkinpäin.

Ompelun lisäksi olen kesälomalla tehnyt myös remppahommia.

4 kommenttia:

  1. Ihana nähdä tuosta ristipistojutusta aikuisen vaate. Oon vähän haaveillut sitä itselleni :) Kiva malli!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pantterin raporttikorkeus tarvitsee jotain kaverikseen aikuisen paitaan, jottei napa vilku :D Kuvio taas vaatii leveähkön kaavan. Tuli kyllä mun uus lempparipaita.

      Poista