20. kesäkuuta 2015

Äitienpäivälahjan lunastus - ompelupäivä!

Sain äitienpäivänä mieheltäni lapun jossa hän lupasi minulle yhden ompelupäivän jolloin saisin keskittyä ainoastaan ompelemiseen, hän hoitaisi muun :) Lunastin lahjakortin eräänä sateisena sunnuntaina viikko sitten. Oikeastaan otin pienen varaslähdön jo edellisenä lauantaina...

Ostin Kankaamosta Frozen- ja Afrikka- digiprinttiejä. Frozenista valmistui tyttärelle (3v) hihaton kesämekko jossa pään- ja kädentiet huoliteltu joustavalla FOE-nauhalla, helman rypytin samalla nauhalla. Kaava on oma.

Leikkasin pääntien liian suureksi ja ensin tuntui että pilasin koko mekon. Sitten keksin ommella pääntien keskikohtaan vastalaskoksen. Näyttää siltä kun sen kuuluisikin olla noin ;) Myös takana keskellä on vastalaskos, mutta pienempi.Perheen pojat (8v ja 6v) saivat t-paidat Afrikka-trikoosta. Kaavana Young designer's (Ottobre Kids 3/11) koossa 134cm ja 122cm. Molemmat saivat valita mieleisensä resorin pääntien kanttaukseen parista antamastani vaihtoehdosta. Vanhempi poika valitsi beigen.Nuoremman pojan t-paidassa on takakappale mintunvihreää trikoota (Kankaamosta sekin). Hänelle ompelin myös shortsit, kaavana pätkäistyt Saimit (Ottobre Kids 1/09) koossa 122cm.


Vielä ompelututti, joten etsin Ruusunpuna-leggareiden (Ottobre Kids 6/12) kaavan (80cm) ja ompelin sellaiset, pidennetyin, eriparilahkein. Ne olivat muuten hyvät tytölle, mutta vyötärö on liian korkea. Leikkasin Frozenista myös leggarit, niistä madalsin vyötäröä ja lahkeet ovat lyhyemmät kun kangas loppui kesken. Hyvin menevät capreina.


Paininjalan alle pääsi myös pitkään the kaavaa odotelleet pesukarhut. Kaavana Kimono sleeve (Ottobre Kids 6/14), lyhensin hihoja. Mutta ei tää nyt tuntunutkaan hyvältä jutulta. En tiedä johtuuko siitä,että on vielätyttärelle reilu (104cm). Annan ajan kulua, katsotaan tuleeko käyttöön.Lopuksi vielä kuvaa Frozen-mekosta ja -leggareista settinä. Ei ole liian levoton, voi pitää hyvin yhtä aikaa :)


Missä ne lämpimät säät viipyvät..?

1 kommentti:

  1. moikka. haastoin sut blogi haasteessa!! http://lankojajakissankarvoja.blogspot.fi/2015/07/ensimmainen-blogi-haasteeni.html

    VastaaPoista