20. kesäkuuta 2015

Juhannusompeluksena maksimekko

Juhannuksena ompelin Verson puodin "Vapaa kuin taivaan lintu" -trikoosta itselleni maksimekon. Kyseessä oli Saumanvara -ompeluryhmän ompeluhaaste, yllätyskankaasta. Itse en välttämättä tietoisesti olisi tätä kangasta tilannut, mutta livenä onkin tosi kiva. Mukana tuli myös pätkä keltaista pompom-nauhaa jonka ompelin lopusta trikoosta ompelemani huivin päihin (ekassa kuvassa huivi on kädessäni).


Mekon kaava SK 5-6/15 -lehdestä omin muutoksin. Muokkasin kaavaan rintamuotolaskoksen ja pienensin hieman pääntietä. Rintamuotolaskos ei ollutkaan kaavaan niin hankala tehdä kuin olin luullut. Ohjeen löysin Tehtaamo -blogista. Hyvältä näyttää :)


Sain idean ostaa mekolle kaveriksi valkeat kangaskengät ja tuunasin nekin mekon henkeen sopiviksi.Vaikka mekko onkin niin perus kuin olla voi, tykkään siitä tosi paljon. Tällähän voisi mennä vaikka juhliin ;)

Tunnustettakoon, että testasin kaavamuutosta etukäteen ompelemalla mekon yläosan kaavoilla itselleni topin toisten kankaiden jämistä. Rintamuotolaskokset olivat hyvät, mutta hiukan lisää leveyttä lisäsin mekkoon. Testitopista tuli pari Lontoo-yöhousuille. Toki toppia voi päivälläkin pitää. Lontoota ei riittänyt takakappalerksi, joten lisäsin punaista trikoota kaveriksi.
1 kommentti:

  1. Kiva mekko! En itsekkään ehkä olisi vartavasten tullut tilanneeksi tätä kangasta, mutta veivi kuvia ihaillessa alkaa kyllä harmittaan etten osallistunut :)

    VastaaPoista