28. maaliskuuta 2015

Visio viime kesältä...

Viime kesänä (2014) oli Saumanvara -ompeluryhmän (Facebookissa) perjantain ompeluhaasteena Selian yllärikangas. Kovasti toivoin, että kankaana olisi ollut Metsänhenget -trikoota, mutta ei ollut. Mulla oli selkeä visio mitä olisin Metsänhengistä ommellut ja olin suunnitelman tietokoneellekin tallentanut.


Kankaiden yönä tilasin Metsänhenget-trikoota ja päätin toteuttaa visioni.


Kaavana Mekkotehtaan Orelma koossa 98/104 muutamin muutoksin. Etu- ja takakappaleiden leveydestä kavensin 6cm molemmista, helmaa pidensin parilla sentillä. Hihojen suihin ja pääntielle ompelin kuminauhakujan. Sydäntaskut on kaksinkertaista trikoota, reunoistaan yhteen ommeltu, käännetty oikeinpäin ja suoralla ompeleella tunikaan kiinnitetty.


Tyttö tykkää, äiti tykkää :D Ja tyttö jopa poseeraa sovituskuvassa, heh. Pienellä huijauksella sain tytön kuvaan; "otetaan ensin kuva jossa hiukset on auki, sitten laitetaan ponnarille ja katsotaan kamerasta miten erinäköinen olet :D " Toimii!

Viikko sitten päätin ommella miehelleni t-paidan. Ensimmäinen hänelle ompelemani vaate, kuosi ehkä turhan kuviollinen miehelle jonka kaikki t-paidat ovat yksivärisiä, korkeintaan joku printti edessä. Kaavana miesten MIW muokattuna. Vertasin kaavaa miehen lemppariteepaitoihin ja pidensin etu- ja takakappaleita olan kohdalta. Computer -trikoo Majapuulta tilattua.


Sovituskuvaan ei mies suostunut, mutta ihan hyvältä paita näytti hänen päällään. "Täähän on ihan oikean kokoinen.", oli kommentti kun mies paitaa sovitti. Miksipä ei olisi ollut ;) Toivon nyt tietty, että paitaa nähdään muuallakin kun kaapissa.

Niin, ja ompelinhan minä mustan pipon, koiran korvilla ja kuminauhalla vyötärölle kiinnitettävän hännänkin ;) Esikoinen aikoo mennä koirana virpomaan :D

2 kommenttia:

 1. Ihana mekko! En aluksi ymmärtänyt tuota kangasta, mutta mitä enemmän näitä ihania ompeluksia metsänhengistä näen niin sitä enemmän se mulle huutelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensiks Metsänhenget oli myös mun mielestä varsin outo kangas enkä sille syttynyt. Ehkä hieman outo vieläkin, kivalla tavalla erilainen, kiehtova :) Tyttö sanoi kankaan olevan kaunis :)

   Onpahan vaihtelua pääasiassa vaaleanpunaiseen ja pinkkiin vaatekaapin sisältöön :D

   Poista