21. maaliskuuta 2015

Mätsäyspipo vk-haalarin kaveriksi

Viime syksynä ostin tyttärelle käytettynä 92cm T2H-haalarin, ihana lila pinkein kukkasin. Syksyllä tyttö vielä "hukkui" haalariin, todella reilua kokoa! Kasvunvaraa siinä on vieläkin, mutta enää ei haara roiku polvissa. Tyttö oli 3v-neuvolassa 91cm pitkä (helmikuussa).

Nyt keväällä iski inspis ommella haalarille kaveriksi mätsäävä pipo. Majapuun nettikaupassa lila trikoo näytti sopivan väriseltä, mutta aina netistä tilatessa täytyy muistaa että näyttö voi vääristää värejä. Tilasin silti lilaa ja myös pinkkiä. Lila oli lähes täydellinen väriltään, pinkki aavistuksen tummempi.


Etsin netistä kivaa pipokaavaa ja törmäsin tähän. Vaikutti kokonsa puolesta sopivalta. Ompelin pipon tuon kaavan mukaisesti. Ensisovitus osoitti, että etuosaa täytyy hiukan avartaa ja korvaläppiä pienentää. Sitten oli hyvä :)

Päätin applikoida yhden kukan pipon etupuolelle. Testiin pääsi Kankaamosta ostamani Vliesofix, kaksipuolinen liimaharso, irtirevittävän tukikankaan sijaan käytän applikoinnissa IKEAsta ostamiani paperiservettejä. Ei täydellinen applikaatio, mut aika hyvä. Pfaff Ambition 1.0 teki hienoa jälkeä, näillä säädöillä: piston pituus 0,8 - piston leveys 3,5 - ylälangan kireys 3 (kirjasin nämä tänne itselleni muistiin ;) ).


Ensin tyttö suostui kuvattavaksi, asettelin pipoa paremmin... ja tytön mieli muuttui juuri kun aloitin kuvaamisen. Tämä on siis ainoa sovituskuva, sitten pipo lensi lattialle.


1 kommentti: