13. elokuuta 2014

Synttärilahjasetti ekaluokkalaiselle

Kummityttö aloitti ekaluokan ja samalla viikolla on hänen 7-vuotissyntymäpäivänsä. Kun heidän perheensä kävi meillä edellisen kerran, kysyin tytön äidiltä, onko (Pikkupiltin) pinkki Koruja korujen ystävälle -trikoo mieleinen ja mitä voisin siitä ommella kummitytölle synttärilahjaksi. Hän toivoi hihatonta tunikaa, jonka alle voi ilmojen viiletessä sujauttaa pitkähihaisen paidan. Sopivaa kaavaa en löytänyt minulla olevista käsityölehdistä, niinpä yhdistin Ottobre Kids 3/14 -lehden Maxi dots -kaavan yläosan 4/14 -lehden Bambi and owl -alaosaan.


Kädentiet ja pääntien kanttasin nelinkertaisina harmaalla resorilla ja ne onnistui mielestäni tosi hyvin. Käytössä oli Schmedzin kaksoisneula, tikin pituus 3,5 ja paininjalan puristusta löysensin hiema. Resori leikattu 0,65-kertoimella.

Tokihan tunika kaipasi leggarit kaveriksi, ne ompelin Myllymuksuilta (aivan toiseen tarkoitukseen) tilaamastani trikoosta. Näissä leggareissa on sirolle tytölle (Turkoosikissa -blogin Sannan vinkistä) yhdistetty Ottobre Kids 4/12 Hopsis-leggareiden ja 6/12 Ropina -leggareiden kaavat. Ropinasta lahkeenpituus.Halusin ommella vielä jotain... Hupparit on ihania ja löysin Ottobre Kids 4/10 -lehdestä Montparnasse -velourhupparin kaavat. Yhdistelin parhaat puolet A ja B -malleista. Sopivaa vetoketjua ei mulla ollut, joten laitoin Prym-nepparikiinnityksen. Kankaaksi valikoitui Selian hempeä Dear deer -velour (huppu vuoritettu samalla trikoolla mitä leggareissa).


Vaatteet ovat kooltaan 122cm. Näitä voi käyttää settinä tai erikseen. Toivottavasti on saajalleen mieleinen :) Ainakin mä tykkään ;)


Bloggausta odottaa useampi ompelus, on pipoa, hupparia, lapaset jne. Katsotaan milloin saan aikaiseksi.

Muoks. Synttärisankarille oli huppari ja leggarit ihan hyvät, tunika vaati muokkausta. Kavensin useita senttejä leveydestä, hiukan olalta.


3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kovasti itsekin. Toivottavasti mieleinen myös saajalleen :O

      Poista
  2. Kaunis ja käytännöllinen asu! Tosi upea lahja:)

    VastaaPoista