23. elokuuta 2014

Kesän aikana ommeltua

Yleensä olen postannut yhen ompeluksen tai setin kerrallaan, joten tämä on mulle epänormaali postaus :D Vaikka kesän aikana blogi on ollut hiljainen, on ompelunurkkauksessa surissut ainakin jonkin verran. Puretaas nyt kuvia tänne.

Kesän alussa piirsin pari kaavaa Ottobre Kids 4/14 -lehdestä. Toteutin "Meadow green" -paidan ja "Cool baby" -farkut koossa 92cm. Syntyi kiva pupusetti tyttärelle. Paidan ompelin jo kesän alussa, housut äskettäin.


Paidan pupujersey kangasvaihtareilta, housujen farkkujersey Noshin.

Erään kesäisenä päivänä surautin (syksyä silmällä pitäen) Linnunrata-jerseystä testipipon koon tarkistusmielessä.Saman illan ompeluhaasteena ompelin pikkuneidille Selian atomineuloksesta Noshin lippapipokaavalla pipon ja jostain netistä löytyneellä kaavalla vuorilliset tumput kirpeitä syyspäiviä odottelemaan.


Edellisen setin oranssista innostuneena syntyi kellohame koossa 92/98cm. Joustofrotee on Metsolasta tilattua, pitsi kirppikseltä.Tää hame pyörii niin ihanasti, että oikein houkuttelee tanssahtelemaan ;)

Perheen esikoinen aloitti kakkosluokan, halusin ommella hänelle jotain Ullakon aarre -joustocollegesta ekaan koulupäivään. Mun ajatuksena oli ommella pitkähihainen huppari, jossa edessä vetoketju. Poika kuitenkin halusi hupparin jossa on lyhyet hihat eikä mitään vetoketjuja.Ullakon aarre on tilattu Hannan kankaalta, tasku- ja hupun vuori miehen vanhasta neulepaidasta. Hupparin kaava (ilman taskua) jostain Ottobre Kids -lehdestä... kun vaan muistaisin mistä (ja kaavakin on hukassa).Tästä tuli oitis suosikki!

Viimeisimpänä esikoisen koulukaverin 8-vuotissynttärilahjaksi ompelin 146cm teepparin. Örkki on tehty silityskalvoilla, piirretty hihan örkkikangasta mukaellen. Kaava Ottobre Kids 3/13 "Beisboll", hieman muunnellen.Syksyiseltä tuoksuvat säät alkavat jo saapua... Mukavaa loppukesää kaikille :)