19. kesäkuuta 2014

Tavisteeppareita tarpeeseen

Tuli kesä, tuli lämpimät ilmat... ulos lähtemässä ja monen monta teepparia kokeiluun, ennen kuin löytyy hyvä. Kyllästytti! Tarve uusille teeppareille omaan vaatekaappiin siis oli. Kaikissa on pääntie käännetty framilonin avulla... olihan näitä harjoituskappaleita ja viimeisissä pääntie alkaakin jo olla ihan suht hyvä. Nyt näitä teeppareita oli hyvä tehdä kun helteet meni jo...

Ensimmäinen (enemmänkin kyllä tunika) valmistui Pikkupiltin Koruja korujen ystäville -trikoosta. Ihana kangas :)


Kangaskaapista löytyi matskut tähän paitaan. Eteen täytyi laittaa sauma (ja framilonrypytys siihen), sillä ei 40cm korkeasta kankaasta etukappaleeseen riitä. Takakappale jotain lirua trikoota.


Sitten piipahdus Jättirättiin ja sieltä kankaat neljään teeppariin:


Ei yllä olevan paidan helma todellisuudessa ole vino, huonosti kuvaan aseteltu. Tämän raitapaidan sovittamisen jälkeen huomasin, että kannattaa hiukkasen kaventaa helmaa, tunikan jäännöksiä... Tekemällä oppii.

Raidat ja pallot on aina muodissa :)


Mietiskelin, että mahtaakohan (alla oleva) paita olla "mummomainen", mutta siitä tulikin itseasiassa ihan kiva! Takakappaleen helmassa kulkee myös raidat, muuten se on valkoinen.


Ja sitten tämä murheenkryyni... tekemiseen kului aikaa yhtä paljon kun kolmeen edelliseen paitaan yhteensä. Kangas on erittäin liukas ja venyvä. Saumuri teki hyppytikkiä vaikka säädin ja säädin. Ompelukoneen kaksoisommelkaan ei ole kauniimmasta päästä :O Mutta paidan näköinen tästäkin tuli, lopulta. Pääntie onnistui hyvin.


Jokohan näillä akuutein teepparipula olisi selvitetty :) Jos seuraavaksi vaikka toppeja sitten. Kankaita kaapissa on paljon, epäilen vaan ettei juuri omiin toppeihin sopivia :/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti