22. maaliskuuta 2014

Tilkkupeitto hyväntekeväisyyteen & vanhasta uutta

Olen Facebookissa jäsenenä Turun alueen ryhmässä joka ompelee TYKSiin mielialapeittoja, pinnasängynsuojia, kuvatauluja jne. pienten potilaiden iloksi. Materiaalit on saatu lahjoituksena eri tahoilta. Minä sain materiaalipussin jossa oli 125x110cm peitto sekä trikoopaloja. Tilkuista oli tarkoitus ommella päällinen peitolle. Lopuksi tikkasin päällisen peittoon kiinni jottei peitto karkaile. Ekassa kuvassa peitto päältä ja toisessa on alapuoli joka on yhdestä kappaleesta. Työläin vaihe oli tilkkujen leikkaaminen. Leikkasin ne 12x12cm kokoisiksi. Yhteen ne sitten surauttelikin ihan nopsaan, sen kun sai saumurilla tehdä.Ensi viikon lauantaina on lanit tämän projektin merkeissä, saa nähdä mitä lapsia ilostuttavaa me siellä ommellaan :)

Olen jo pitkään miettinyt ja pohtinut, mitä teen minulle hiukan reilunkokoisella, vaaleansinipohjaisella Me&I medaljonkitunikalla. Myymällä siitä tuskin paljonkaan saisi, niitä liikkuu myynnissä suht paljon. Niinpä päätin, että silputaan se ja tehdään vanhasta uutta!

Ensin Ompelin itselleni kaksinkertaisen lippapipon (kuva yllä). Lipan esi-isänä on käytetty lasten lippapipon lipan kaavaa (Ottobre Kids 6/11 "Skijump"). Tietty sitä piti suurentaa omaan päähän sopivaksi. Pipon yläosa ommeltu Pikkupiltin "toisenlainen pipo" -ohjeen mukaisesti. Samanlainen pipon yläosa on myös tyttären pipossa jossa hyödynnetty saman tunikan kangasta (kuva alla).


Tunikasta jäi vielä hihat jäljelle, mutta niidenkin hyödyntäminen on jo suunnitelmissa ;)

3 kommenttia:

  1. Hauska idea hyödyntää kiva kuosi! Ja mitähän niistä hihoista tulee..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idea hihojen suhteen on jo mielessä, se on vielä arvoitus riittääkö hihat sellaisenaan vai saako muuta kangasta kaveriksi :)

      Poista