17. maaliskuuta 2014

Kesä mielessä ompeluksissa

Vaikka talvi tuli taas, on mielessä tuleva kesä. Pojille lienee kesävaatteita yllin kyllin, mutta pikkuneidille ei niinkään. Nyt asiaan tuli pikkuinen korjaus. Ihan kokonaan ei tämä "kesämallisto" ole vielä valmis, yhdet shortsit puuttuu. Ne kaipaa jonkun pienen twistin vielä... enkä ole sitä keksinyt :P

Mutta tällaista olen saanut ommeltua; pari teepparia koossa 92cm ja shortsit samaa kokoa. Jottei nämä olisi ihan sitä "peruspertsaa", tein molempiin teeppareihin kuvat silityskalvoilla ja shortsien takamukseen ompelin IKEAsta ostetun virkatun kukan. Testimielessä tein paitojen kanttaukset eri tavoin, toiseen kolmin- ja toiseen nelinkertaisena. "Säännöistä" poiketen mittasin resorit 0.65 -kertoimella - lopputulos oli hyvä!


Siniresorisen paidan pääntien ja hihansuut kanttasin kolminkertaisena. Eihän sillä ihan niin siistiä lopputulosta saanut, ainakaan paidan sisäpuolelta. Mutta ohuempi on lopputulos. Linnun kuva on "napattu" hihojen trikoosta. Linnun silmä, siipi ja pään töyhtö pinkkiä glitterikalvoa. Hihat leikattuani tosin huomasin, että niihin ei sattunutkaan yhtään juuri tuollaisen linnun kuvaa :P Mutta ei kerrota kenellekään ;)


Keltaresorinen paita sai nelinkertaisen kanttauksen. Ihmeekseni kaula-aukon kanttauskin onnistui aikas hyvin. Onhan tässä lopputulos sisäpuolelta paljon siistimpi. Sydämiä on viidessä kerroksessa ja kuva on aika tönköhkö. Olisi ehkä ollut viisainta leikata uloimmista sydämistä vain ääriviivat...


Shortsien vyötäröllä on kaksi kuminauhakujaa, kaksi ohutta kuminauhaa. Lahkeissa on kuminauhakujissa ohut kuminauha. Shortsit sopii molempien paitojen kanssa käytettäväksi:Tässäpä vielä lähempää kuvat silityskuvista:Paitojen kaava: Ottobre Kids 3/12 "Hoops"
Materiaalit:
Harmaa paita: trikoo Linnel, silityskalvot Pikkupiltti, resorit oma jemma
Kapearaitainen paita: raitatrikoo Bellapuu, hihojen trikoo TiriTom, silityskalvot Pikkupiltti, resorit oma jemma

Shortsien kaava: oma jemma, alkuperä tuntematon
Materiaalit: Babycord-sametti Kangas-Malla, virkattu kukka IKEA

Vaikkei noissa kaikki menny ihan niinku piti, niin tykkään kovasti!

Muokataas tänne vielä aamutuimaan napsitut sovituskuvat. Tosi sopivat tuli, mutta eiköhän mahdu vielä kesälläkin :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti