25. maaliskuuta 2014

Kun ompelututtaa... silloin on ommeltava!

Viime postauksessa esittelin pipot, jotka ompelin Me&I-tunikan helmaosasta. Hihat jäi vielä jäljelle. Niissä ei riittänyt leveys siihen, mitä ensin aioin ommella - 92cm leggarit pikkuneidille. Leikkasin sitten hihat 12x12cm kokoisiksi neliöiksi ja samankokoisia neliöitä harmaapohjaisesta vinoraitatrikoosta. Taustaksi ompelin vaaleansinistä fleeceä. Ensin ajattelin, että neliöistä muodostuisi päällinen isoon tyynyyn, mutta ei tilkut riittäneetkään. Niinpä ompelinkin pienen tilkkupeiton, ei mikään muotovalio... Tyttö sai sen leikkeihinsä.


Tänään tyttären päiväuniaikaan ompelututti, jotain piti keksiä ;) Aamulla olin piirtänyt lyhythihaisen mekkokaavan (koossa 92cm) jonka alaosa kivan mallisesta mekosta, hiha (lyhennettynä) ja hihan pyöri Flow-tunikakaavasta, kaula-aukko summittaisesti piirretty. Kaipa tuota kaavaa aikaslailla omaksi voisi sanoa. Ihanasta Znokin bambitrikoota mulla oli pieni palanen. Mekoksi ei korkeus riittänyt, tunikaksi kyllä. Hihoiksi vaaleanpunaista pitsisydän -trikoota ja samaa trikoota helmaröyhelöksi.

Ekan kerran kokeilin rypyttää framilonilla saumurilla ommellen. Ei siitä ihan tasaista rypytystä tullut, mutta eiköhän se kesäleikeissä mene. Ja onhan tuo tyttö sen verran nopea liikkeissään ettei kukaan niin tarkkaan ehdi helmarypytyksiä syynätä ;)


Päiväunilta herättyään näytin tyttärelle tunikaa ja sanoin, että sovitetaan sitä. Tyttären kasvoille levisi leveä hymy ja hän huudahti: "Joo!". Ilmeisen onnistunut ompelus siis kun saaja tykkää :)


Kaava: oma ;)
Kankaat: Bambitrikoo Sampsukka, pitsisydän-trikoo Käpynen

Sovituskuvassa tyttärellä jalassa leggarit, joista postaus täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti