18. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväyllätyksiä

Facebookin Saumanvara-ompeluryhmässä järjestettiin "salainen vaateystävä" -vaatevaihto jossa ilmoittautuneiden joukosta jokaiselle arvottiin oma salainen ystävä jolle ommella (jotain isompaa ja vähän pienempää). Minun salaisella ystävälläni oli kolme lasta; 6- ja 4-vuotiaat tytöt sekä 1-vuotias poika. Erityistoiveena oli jotain isompien tyttöjen vaatetta 6-vuotiaalle, prinsessaista kuitenkin ;)

Tällaisia sain aikaiseksi. Olen tyytyväinen lopputulokseen :)


Helmassa on rypytykset, käytin kuminauhaa alalankana. Tosi kätevää kyllä, en olekaan aikaisemmin sitä kokeillut :) Kauluksessa on pieni rusetti, samaa resoria mitä kauluksen ja hihansuiden kanttauksessakin. Hihojen ja etu- sekä takakappaleiden raidat kohdistuivat aikas hyvin ihan vahingossa ;) Tarkoituksenani oli yrittää saada raidat kohdistumaan sivusaumoissa.

Kaava: Ottobre Kids 4/12, Princess-tunika, koko 122cm
Kankaat: raitatrikoo Jättirätti, napit Riemuli, keltainen sydäntrikoo TiriTom, lasihelmet Tiimari

Perheen 4-vuotiaalle prinsessalle ompelin pinnityynyn. Siihen on kiva sujauttaa pinnit ja pampulat - niitähän prinsessoilta löytyy ;)


Perheen pienimmäiselle surautin tuubihuivin, kun halusin jotenkin häntäkin muistaa. Kätevä kun voi käyttää sekä pipona, että kaulahuivina. Toivottavasti on saajalleen sopiva (tai ei ainakaan liian pieni), kun ajattelin ottaa riskin ja jättää päänympäryksen mitan kysymättä yhteyshenkilön kautta. Kuvassa tuubihuivin päällä (pussissa) on perheen äidille korvakorut, itse tehdyt nekin.


Toiselle, tuntemattomalle ihmiselle vaatteen ompeleminen on aikas jännää. Tulee suorituspaineita jne. Mutta tällä kertaa onnistuin mielestäni aikas hyvin. Olen tyytyväinen ja salainen ystävänikin tykkäsi :)

Muoks. Ja puhelin arvailee omiaan. Salainen ystävä ei suinkaan hyljännyt vaan tykkäsi.

2 kommenttia:

  1. Ihanat salaiset ompelukset, etenkin hieno rinsessapaita <3

    VastaaPoista