24. helmikuuta 2014

Raitatunikaa jujulla

Viime vuoden puolella tilasin Majapuulta tummansini-luonnonvalkoista raitaneulosta. Alkuperäinen idea oli tehdä siitä MIW-kaavaa käyttäen neuletakki. Mutta eipä kangas sitten puhutellut yhtään. Pesun jälkeen se siis pääsi useammaksi kuukaudeksi marinointiin. Sitten keksin, että ostan kangasväriä ja värjään kankaan. Väri Dylon ja sävy Flamingo pink. Tässä erittäin huonolaatuiset ennen ja jälkeen kuvat.Halusin tunikaan jotain pientä twistiä ja päätin kokeilla ensimmäistä kertaa (kaapissa kuukausia marinoituneita) silityskalvoja. Ensin mietin ruusua helmaan, sitten päädyin ompelemaan tunikaan taskun ja taskusta ikäänkuin "roikkumaan" taskukellon. Apuna ajatuksille silityskuvan suhteen toimi Turkoosikissa -blogin Sanna :)

Päätin ommella myös tähän tunikaan jättikauluksen Linnean ohjeilla.Silityskalvon käyttö olikin tosi helppoa. Tai ainakin silitys ;) Kuvion leikkaamisvaiheessa onnistuin tunaroimaan niin, että kaksi sormea sai laastarin. Mulla oli aikas terävät sakset... Taskun muoto... no, seuraavalla kerralla ehkä parempi.


Juu, olis pitäny vaan silittää ensin ;) Helmassa ja hihansuissa overlock-ommel. Ompelukone jumitti monta kertaa kun helmaa ompelin, mutta päästiin loppuun. Vaikka muka kohdistelin leikkausvaiheessa hihat samanlaisiksi, ei ne ihan samanlaiset ole. Toisessa hihansuussa on pinkki, toisessa tummansininen. Niinpä myös ompelin toisen hihansuun pinkillä, toisen tummansinisellä. Kyllä tästä ihan pidettävä tunika tuli.

Mitä muutoksia olen tehnyt MIW-kaavaan? Olkaa olen pidentänyt runsaasti. Hihat on saaneet lisää pituutta ja hihansuut myös leveyttä hieman. Lantion kohdille olen lisännyt pari senttiä. Helman pituus vaihtelee päivän mukaan ;)

Ompelemisen lisäksi olen saanut valmiiksi alakerran vessaan uuden maton. Matto on virkattu pylväillä trikookuteesta. Mitään ohjetta tähän ei ole, kunhan vaan kokeilin. Tosi mukava jalkojen alla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti