17. helmikuuta 2014

Vaippakakkuilua

Sukulaisperheeseen syntyi poikavauva ja perhe toivoi vaippoja vauvalahjaksi. Vaippapaketti olisi aika tylsä vauvamuistiainen, joten päätin "leipoa" vaippakakun :)

Aivan ensimmäiseksi surautin pari kestoliivinsuojaa. Näissä on PUL uloimmaisena, sitten kaksi kerrosta tenceljoustofroteeta ja ihoa vasten coolmax.


Ja sitten varsinaisen kakun kimppuun. Vaippoja kakkuun upposi n. 50 kappaletta. Ostin 88kpl paketin vaippoja, loput täytyy kai viedä tylsästi pussissaan...

Aivan aluksi leikkasin pahvista pyöreän alustan kakulle ja päällystin sen foliolla. Etsin tyhjän talouspaperirullan jonka laitoin kakun keskelle pystyyn, ryhtiä tuomaan. Rullan ympärille laitoin kuminauhan. Rullasin vaippoja ja laitoin niitä kuminauhan sisälle, tyhjää rullaa vasten. Ensimmäinen kerros on lähes kokonaan vaipoista koottu, keskellä rullan alla on tosin PUL-kankainen ruokalappu (ei ole mun tekemä).


Kun ensimmäinen kerros oli valmis, solmin silkkinauhan piilottamaan kuminauhan ja pitämään alimmaisen kerroksen kasassa. Toisen kerroksen keskelle, rullan ympärille laitoin potkuhousut (ostin, kun halvalla sai). Sitten vaipparullia siihen ympärille, vähän vähemmän kuin alimmaiseen kerrokseen.


Myös toisen kerroksen sidoin nauhalla, tällä kertaa kuviollisella (tutteja jne.). Kolmanteen kerrokseen tuli keskelle body (ostettu sekin, oh dear!) ja sen ympärille vaippoja. Aivan kakun päällä keskellä on kaksi paria kestoliivinsuojia kääritty niin, että ne muistuttaa kukkia. Ja sitten vielä viimeisen kerroksen kuminauha piilotettu koristenauhan taakse.


Koko komeus sellofaanin sisään, pakettinauhaa mukaan ja valmista on! Tai ei ihan valmis. Muistin, että jossain jemmassa on aikoinaan esikoiselle ostettu tuttinauha. Etsin sen käsiini, leikkasin pois vanhan nauhaosan ja ompelin tilalle uuden nauhan. Alkuperäinen idea oli ommella puuvillasuikale ja siihen koristenauha, mutta eipä noihn tuttinauhaosiin sitten leveämpää nauhaa saanutkaan. Kuvassa ylhäällä tuttinauha ennen ja alhaalla jälkeen tuunauksen.


Kyllä kestovaipoista tulis niin paljon värikkäämpi kakku - oikea herkku :P Meillä on kaikilla lapsilla käytetty kestovaippoja, ei siis ole kertakäyttöisiä ostettu. Lapsemme ovatkin aivan ummikkoja näiden kertisten suhteen. Kerran kaupassa osoitin kertakäyttövaippapakettia ja kysyin nuorimmaiselta (oliskohan tuolloin ollut ikää 1½v), mikä se on. Tyttö totesi oitis: "Paperia!". Nii-in, kyllähän ne vaippapaketit näyttää aikalailla samalta kun vessa- tai talouspaperipaketit ;)

2 kommenttia:

  1. Kertsikakkuja oon tehny vaikka kuinka monta, mutta jopa 2 kestokakkuakin!! Kertsikakku on kyllä helpompi kasata... Meidän neiti kerran ihmetteli miksi kauppakeskuksen lastenhoitohuoneessa on roskis. Kerroin että sinne voi laittaa vaippoja. Likka ihmeissään: miksi joku laittaa vaipan roskiin kun ne voi pestä! :) pikkusisko kestoissa tuolloin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nopeasti sai kakun kokoon, se on totta. Ei kestolapset tiedä kertiksistä mitään ja hyvä niin :)

      Poista