26. helmikuuta 2014

Leggarit omin mitoin

Mallikelpoinen -blogin Emmi kirjoitti ohjeet leggarikaavan piirtämiseen omilla mitoilla. Päätin yrittää ;) Ensin luin ohjeet kertaan jos pariinkin. Sitten kun koitti hyvä hetki, aloitin piirtämisen. Haarakoukkujen piirtämiskohtaa jouduin tavailemaan usempaan kertaan, mutta sitten välähti ja sain senkin kohdan piirrettyä.

Kun olin leikannut kaavan, vertasin sitä aikaisemmin piirtämääni "Taija" -leggarikaavaan (Ottobre Kids 1/09) koossa 170cm. Omien mittojen mukaan piirretty kaava oli lahkeista kapeampi, haarasta leveämpi, vyötäröltä matalampi ja lahkeet olivat lyhyemmät.

Leikkasin kappaleet niin. että lahjeosuuksille noin sentin saumavarat ja haarakoukut ilman saumavaroja. Lahkeet leikkasin pidemmiksi kuin kaava. Seuraavaan versioon muokkaan niin, että madallan etupuolta vielä lisää. Vyötärökuminauha saa olla tiukempi. Saumuri teki hyppytikkiä :/ Mutta kyllä nämäkin jalassa pysyy. Ja on muuten pirteät!


 
Ylhäällä kuva leggareista etupuolelta. Raidat kohdistuu aikas kivasti sisäsaumoissa :) Kuin myös haarasaumassa. Alla on kuvaa leggareista takapuolelta. Aikas hyvin istuu :)


Leggarit ehti valmistua ennen kun perheen pienimmäinen heräsi uniltaan. Hän totesikin oitis leggarit nähdessään "uudet housut". :)

Kannatti nähdä tämä vaiva. Tämän jälkeen en voi enää nimittää aikaisemmin tekemiäni leggareita leggareiksi. Kyllä ne tonne kalsariosastolle menee. Onneksi en vielä ommellut punaista cable knittiä mikä mulla on tuolla jemmassa. Siitä taitaa sittenkin tulla leggarit vaikka ideasta jo kerran luovuin.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa.....Saanko lainata kuvaa? Laitatko mulle vaikka facessa?

    VastaaPoista
  2. ihana kangas ja hauskat kuvat :)

    VastaaPoista