4. helmikuuta 2014

Ompelutauko ohitse

Oli tuossa parisen viikkoa kun en ommellut. Ei ollut mitään erityistä syytä sille miksi en ommellut. Ei vaan ollut mitään mitä pitäisi ommella, olin sitten ompelematta. Nyt onkin muutama kiva projekti odottelemassa, toisen voinkin teille paljastaa ;) Liittyy hyväntekeväisyyteen :)

Pari päivää sitten leikkasin ihanaa puuvillaneuletta ja ompelin MIW-kaavalla (+omat muokkaukset) hupullisen paidan. Huppu tosin on "vain koristeena", ei sitä käyttää voi kun on niin pieni. Kangasta oli niin naftisti ettei riittänyt enää kokonaiseen huppuun, otin siis korkeutta pois koska hupun kuitenkin halusin. Eipä sitä muutenkaan juuri tule päässä pidettyä. Hihat sai lisää pituutta, etu- ja takakappale leveyttä. Ompelin framilonia sivusaumoihin. Olisi vaan pitänyt uskaltaa venyttää framilonia enemmän.


Taas sain ihanan, uuden suosikkipaidan :D Uskomattoman mukava päällä!


Facebookin Saumanvara-ompeluryhmä on taas hyvällä asialla ja tällä kertaa tehdään käsitöitä myyntiin huutokauppaan jonka myyntituotto menee syöpää sairastavien lasten ja nuorten SYLVA -yhdistykselle. Huutokauppa pidetään Piilo-kirpputorin Facebook-sivuilla lauantaina 15.2. klo 9-21.

Ompelin huutokauppaan tämän 98cm kokoisen paidan, jollekin pienelle miehelle tarkoitettu. Kravatti on applikoitu. Käy arkeen ja juhlaankin sopiva. Alle voi laittaa vaikka lyhythihaisen kauluspaidan niin kravatti korostuu entisestään :)


Kaava: Ottobre Kids 4/10 "Eiffel" muutamine muutoksineen (hihakappaleet yhdistetty, kaksinkertaiset resorit hihansuissa).
Kankaat: etu- ja takakappaleiden joustocollege Hanhelista, hihojen jersey Ikasyr, resorit jemmasta.

Kun mies näki paidan, oli hän sitä mieltä että ei sitä nyt huutokauppaan laiteta. Kyselin sitten, että kenellehän meidän perheestä se sitten sopisi ;) Ei ole tuon kokoista pikkuherraa meillä. Kyseltiin sitten pojilta, olisiko tuollainen paita heille mieluinen. Nuorempi poika nyökytteli, joten lisää ompelemista - en valita :D Isompi poika ei kravateista tykkää, verkkarikansaa on hän. Enpä sitten malttanut mennä nukkumaan ennen kuin isompikin paita oli valmis (ja tämä bloggaus kirjoitettu).



Aamulla paitaa sovitettiin ja sehän oli varsin kiva pojan päällä. Hiharesoreita piti hieman kääntää, mutta onneksi leikkasin ne pitkiksi :) Onnistuin kyllä hyvin! Poikakin on tyytyväinen.


Kaava: Ottobre Kids 4/10 "Eiffel" (hihansuissa kaksinkertaiset resorit)
Kankaat: etu- ja takakappaleiden joustocollege Hanhelista, hihojen jersey Ikasyr, resorit Majapuu


Molemmat kaavat Eiffel-paitoihin minulla oli jo valmiina, samoilla kaavoilla olen tehnyt joskus aikaisemminkin paitoja. Niitä voit kurkkia täältä, täältä ja täältä.

Loppuun vielä villasukkatuunaus. Mulla on paljon villasukkia, suurin osa niistä on hyvin ilmastoituja, eli niihin on tullut reikä tai useampia pohjaan :/ Yhdet sukat pääsi nyt uudistukseen kun neuloin varsiin uudet terät. Tein vahvistetun kantapään ja jatkoin melkein koko jalkapohjan pituudelta vahvistettuna neulomista, jospa pohja kestäisi paremmin. Näitä korjattavia villasukkia riittäisi niin paljon ettei aika taida riittää. Tai jaksaminen.


15 kommenttia:

  1. Tuo paita on ihan super! Hauska tuo kravaatti ja kaikkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mä kyllä tykästyin noihin paitoihin myös. Toi vinoraita on täydellinen krakakangas :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Mä tykkään itekki :D Harvemmin tulee pienillä pojilla kravattia käytettyä, nyt kun se on "integroitu" niin pysyy menossa mukana ;) Vink, vink, 98cm huutokaupataan... Eiks se ollu teidän S:lle sopiva koko ;)

      Poista
  3. Hienot paidat! Värit on myös mun mieleen!

    VastaaPoista
  4. Hienon paidan teit huutikseen! Ilahduttaa varmasti jotain nuortamiestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti :) Tuon paidan kaveriksi kävisi kyllä vielä housut tuosta vinoraidasta... mutta ei sitä taida riittää.

      Poista
  5. Tosi hieno tuo skrakapaita :). Taidanpa joskus lainata idea, pienet pojat kun ei oikein noista välitä! Mitä väriä toi sun vinoraita on, onko se sitä harmaata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skrakapaitaidea on aivan lainattavissa :) Jossain minäkin olen sen aikaisemmin nähnyt. Toi on harmaata vinoraitajerseytä, juu.

      Poista
    2. Toivottavasti mulla jää tota vinoraitaa sen verran, että saan pojalle jonkun version tästä :).
      Sun täytyy hei laittaa tää tonne Savaan niin voin sen sitten sieltä tällä viikolla kopioida ;)

      Poista
    3. Löytyy sieltä jo ;) Pitkähihaisten paitojen ansiosta.

      Poista
  6. Tosi hieno tuo hupparisi! Kaunis kangaskin :) Ja veikeä paita pikkumiehelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo puuvillaneulos oli heti "hupparin näköinen". On kyllä niin ihanan pehmoinen ihoa vasten. Ja pikkumies tykästyi paitaansa kovasti :)

      Poista