5. maaliskuuta 2011

Kypärälakki, pari perhostaittoimua, traktorihousut ja -paita

Päätin tehdä esikoiselle kypärämyssyn, ohjeena netistä löytyvä Ottobren Lohikäärmelakki. Mittasin esikoisen päänympärykseksi hieman reilut 52cm ja päätin tehdä ohjeen suurimmalla kaavalla joka oli 52. Mutta kuinkas ollakaan, kypärämyssy olikin sopiva kuopukselle. Täytyy suurentaa kaavaa jotta saa sopivan esikoiselle. Kankaina käytin pöllöset -interlocktrikoota sekä vaaleankeltaista interlocktrikoota sekä harmaata resoria.

Päätin ommella myös pari uutta perhostaittoimua, sillä kuopus pissaa nykyään kerralla hurjasti eikä tencelperhoset ja banbuoustofroteeperhoset tahdo olla tarpeeksi janoisia. Jospa näistä olisi apua... Toisessa kuosina piristämässä joustofrotee ja toisessa flanelli (ja pieni lisäimusuikale kriittisimmässä kohdassa). Molemmissa on kuosikankaiden lisäksi kaksi kerrosta hamppucollegea.

Tilasin ihanaa turkoosia traktorijoustofroteeta Royal-tuotteelta ja siitä syntyi housut esikoiselle. Kaavana käytin samaa Orava-svetarihousut -kaavaa kuin aikaisemmin esikoiselle ompelemissa housuissakin. Mutta nyt en leikannut sivukaitaleita erikseen, jatkoin hiukan sivusta sekä etu- että takalahkeita. Housuista ei tullut yhtä leveitä kuin sivukaitaleen kanssa ommelluista ja siksi vyötäröresori olisi saanut olla lyhempi. Mutta koska resorin sisällä on kuminauha, ovat housut aivan käyttökelpoiset :)

Samasta traktorijoustiksesta, yhdistettyna turkoosiin trikooseen, ompelin esikoiselle myös paidan. Paidan kaava on Ottobre 4/201 -lehden Eiffel-paita, muutamin muutoksin. Kyseisessä paidassa hiha koostuu kolmesta eri kaavasta; hihansuukaitaleesta, etuosasta ja takaosasta. Yhdistin nuo kolme kaavaa ja leikkasin hihan yhtenä kappaleena. Kyllähän tuo paita jotain kuvaa kaipaisi tuohon eteen, mutta en uskaltanut alkaa aplikaatioiden kanssa leikkimään... Toivottavasti poika pitää paidasta kun sen aamulla näkee :D

Eiffel-paidan ohjeella tein esikoiselle joululahjaksi apinaleijona -paidan ja se on ollut tosi tykätty!

Nyt mulla on myös kokolappuja joita voi vaatteisiin ommella. Traktorihousut ja -paita onkin nyt ensimmäiset ompelemani vaatteet joihin olen kokolapun ommellut :) Pitäis ommella lappuset noihin aikaisempiinkin ompeluksiini.

Tuo viime vuoden viimeinen Ottobre Kids (4/2010) on ollu mulla tosi ahkerassa käytössä... Sen sijaan tän vuoden ekasta lehdestä ei ole löytynyt yhtään ommeltavaa. Olisikohan seuraavan lehden mallit jo kivempia?!

4 kommenttia:

 1. Ihana kypärämyssy, kivoja perhosia ja aivan ihanaa tuo turkoosijoustis ja sinulla siitä valmistuneet vaatteet. Miehelle ja tytölle pitää saada tuota kangasta ja jostain aikaa ommella;)

  VastaaPoista
 2. Tota traktorijoustista pitää kyllä ehdottomasti tilata vihreänä myös. Ja siitä ompelen sit samanlaisen setin kuopukselle :)

  VastaaPoista
 3. Eihän tämän tädin kannata enää mitään ommella pojille, kun sultakin syntyy noin paljon :D

  VastaaPoista
 4. ^Mut sä teet paljo hienompia! Nää on vaan tällasia yksinkertasia, helppoja juttuja :) Sul on taito paljon enempään :D

  Mut kyllä tää ompelu kivaa on!

  VastaaPoista