18. maaliskuuta 2011

Hurrrrja dinopaita ja murrrrr mitkä kalsarit!

Tänään on ompelukone ollut kovassa käytössä. Poikien päivälepoaikaan leikkasin ja ompelin esikoiselle pitkät kalsarit TiriTomista tilaamastani Monsteri-trikoosta. Kangasta tilatessani olin ajatellut, että ompelen kankaasta paidan, yhdistettynä johonkin yksiväriseen trikooseen. Mutta kun esikoinen kankaan näki, hän ilmoitti oitis haluavansa siitä pitkät kalsarit - "sellaset jotka on nyt mulle sopivat". Ja niin pääsi taas käyttöön Ottobre Kids 6/2010 -lehdessä ollut Pitkä Jussi -ohje.
Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata, että lahkeissa on jatkopalat. Kun kangas tosiaan oli paitaa varten tilattu, ei korkeus riittänyt kalsareihin... sai hiukka säätää ;)

Illalla ompeluinto iski uudelleen ja leikkelin Lasten Metsolasta tilaamaani vihreää interlocktrikoota, sekä TiriTomin tilauksessa ollutta oranssia interlocktrikoota ja ihanaa ruskeapohjaista dinosaurus -interlocktrikoota + ruskeaa resoria. Näistä syntyi jälleen paita esikoiselle, kaavana tuttu ja turvallinen Ottobre Kids 4/2010 -lehden Eiffel -kaava. Taas paidasta tuli erinäköinen :)

Etukappale on dinointerlockia, hihojen etupuolet oranssia interlockia, hihansuissa dinointerlockia.
Paidan takakappale dinointerlockia, hihojen takapuolet vihreää interlockia, kauluksessa ruskeaa resoria.
Paidan toisen hihan etu- ja takakappaleita yhteen ommellessani kangas meni kurttuun ja kurjan näköiseksi. Huomasin sen vasta ommeltuani hihansuukappaleen. Hätä keinot keksii, piilotin tuon kohdan Made by AnneS -merkin alle ;)
Juu, ei ole hihansuut ommeltu kaksoisneulalla... olis kyllä pitäny niin olis tullu siistimmät hihansuut. Sen sijaan otin kaksoisneulan käyttöö helmassa. Siinä tohkeissani sitten ommella hurruttelin kaksoisneulalla ja kappas - ompelin sillä nurjalta puolelta! Voi hyvänen aika :/ Ei tullu kovin siisti päällispuoli joten purkuun meni. Onneksi en ratkojalla onnistunut tekemään silmäpakoja kankaaseen. Ompelin sitten uudelleen helman, tällä kertaa oikealta puolelta.

1 kommentti: