3. maaliskuuta 2014

Hattuja kevääksi, matto työpäivien pehmennykseksi

Blogi on saanut uuden lukijan, tervetuloa mukaan :D

Viikonloppuna tuli hattuinspis! Kivasti saa pieniä tilkkuja hyödynnettyä ;) Ensin ompelin lippapipon neitoselle, valitsin pienimmän koon (48) ja kuitenkin tuli aika suuri meidän kaksivuotiaalle. Onneksi takaosan resori pelastaa istuvuutta. Neiti ainakin ihastui hattuunsa. Hatun päällispuoli trikoota, sisäpuoli puuvillaneulosta. Tätä voi periaatteessa käyttää toisinkinpäin kun saumat on piilossa.


Onneksi sovitin neidin hattua meidän 4-vee pojalle. Sain huomata, että samalla koolla voin tehdä hatun hänellekin. Tähän hattuun kikkailin silitysarkeilla Batman-logon hatun etupuolelle, pojan toiveiden mukaisesti. Raitakangas on trikoota, sisäpuoli joustocollegea.


Tässäpä hatut vielä edestä kuvattuina. Aikas kiva tuo silitysarkkikuvio - ja miten helppoa se onkaan!

Kaava: Ottobre Kids 6/11 "Skijump", koko 48
Kankaat: omista tilkkujemmoista
Muut materiaalit: silityskalvot, Pikkupiltti

Miehen töissä on käytössä korkeat pöydät joiden ääressä päivä vietetään (tietokoneen parissa). Nykyään mies siis seisoskelee suurimman osan päivästä ja hän sanoi, että olisi mukava jos jalkojen alla olisi pehmeä matto. Meinasi mokoma viedä töihin tuon vessaan virkkaamani maton, mutta lupasin tehdä töihin ihan oman maton. Päädyin ostamaan harmaata trikookudetta, harmaassa ei pöly niin helposti näy.Tästä tuli kiva, vaikka ihan pylväillä onkin tehty. Mittaa matolla on n. 75x75cm. Maton alle ostin liukuestemattoa jottei se karkaile.

Lähitulevaisuuteen on tiedossa jos jonkinlaista projektia; hyväntekeväisyyttä, ompeluhaastetta, jotain ompelua itselle ja säilytysjuttuakin.

6 kommenttia:

 1. Kauniit hatut, ihanat värit. Varmasti on mieluinen myös tuo matto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo virkatut matot on tosi pehmoisia jalkojen alla. Ja käteviä nuo pienemmät kun voi pestä 60-asteessa pesukoneessa.

   Poista
 2. Tosi kivat nuo hatut, täytyykin laittaa muistiin :). Vitsit kun sä jaksat noita mattoja väsäillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita mattoja on tosi nopea tehdä kun virkkuukoukku on kokoa 12 (muistaakseni) ;) Täytyis vaan opetella myös jotain erikoisempia virkkausjuttuja.

   Poista
 3. Taas yksi potku saamaan minutkin lopulta ompelemaan Ski jumpin. Se näyttää mallina kiinnostavalta ja tässäkin tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on tosi hyvä, resorin avulla pysyy hyvin paikoillaan :) Ja noita saa tehtyä suht pienistäkin kangaspaloista *peukku*

   Poista