29. joulukuuta 2013

Sinisiin uniin...

Tyttäremme sai joululahjaksi yömekon. Tähän saakka ollaan käytetty yöhaalareita, mutta mekkokin osoittautui ihan kivaksi jutuksi. Pikkuneiti tykästyi siihen itsekin, ehkä sen takia että se oli vaaleanpunasävyinen ;) Otin yömekosta mallia helmaan, kaula-aukkoon ja hihojen pituuteen, kädentien pyöriöt on Ottobre Kids 4/2012 Flow-mekosta. Tuloksena kaksi yömekkoa koossa 92cm. Nämä ovat aivan käyttökelpoisia jo, vaikka helma onkin pitkä ja hihoja pitää kääntää. Eipä jää heti pieneksi. Ja oikeastaan jemmaan mun piti nää tehdäkin... Saa nyt nähdä tuleeko käyttöön vai jemmapiiloon. Mahtaakohan edes neidille kelvata, kun ei ole vaaleanpunaista kummassakaan :O


Leikkasin ensin pesukarhutrikoon (kuvassa oikealla). Sitä oli aikas matala pala, ei rittänyt korkeus ja niinpä etu- ja takakappaleisiin piti laittaa lisäpalat. Etukappaleen yläosan sain leikattua taitteelta. Kuviot ei kohdistu täydellisesti, mutta puut sentään on hiukan edes sinnepäin. Jotta sain leikattua samasta kankaasta yläosat etu- ja takakappaleelle, täytyi pihistää hihojen mitassa. Mutta kivasti saa hihoille lisäpituutta resoreilla. Kaula-aukko jäi hiukan liian suureksi mun makuuni. Olisi pitänyt leikata leveämpi resori siihen. Helma on käännetty kaksoisompeleella.


Pesukarhuyömekon takapuolella on yläosa kahdesta palasta, sauma on keskellä. Kangas vaan ei riittänyt, että olisi taitteelta saanut leikattua :/ Toisaalta ihan kivan näköinen noinkin :)


Toisen yömekon leikkasin Sari Ahokaisen suunnittelemasta PonyBloom-trikoosta. Tää on niin ihanaa! Tätäkään kangasta ei paljoa jäänyt enää kun yömekon osat leikkasin. Aikaisemmin olen ommellut tästä kankaasta haalarihousut neitiselle. Tähän yömekkoon laitoin tarkoituksella leveämmän resorin kaulukseen. Hihat on käännetty kaksoisompeleella, samoin helma.


Kumpihan on neidille mieluisampi..?

Tuossa päivånä eräänä päätin siivota ompelutarvikekaappini. Sieltä löytyi jemmapiilosta froteepyyhkeestä leikattuja pieniä pyyhkeitä jotka olin ajatellut kantata. No, ärsyttävää hommaahan se kanttaaminen on ja kesken oli jäänyt. Muutaman sain kyllä aikoinaan valmiiksi. Loput hurauttelin saumurilla ympäriinsä, olkoot vaikka varapeflettejä sitten. Otinhan minä niistäkin kuvan... missähän se on?

Saataisiinkohan vielä tämän vuoden puolella blogiin 60. lukija..? Oletko se Sinä? :D

Tämä lienee vuoden 2013 viimeinen postaus. Toivotan siis kaikille oikein menestyksekästä vuotta 2014!

Muoks. Arvaatkaas miten yömekkojen kanssa kävi? Näytin neitoselle niitä aamulla ja hän halusi oitis Ponybloom-mekon päällensä ja piti sitä päällään koko päivän ;)

1 kommentti:

  1. Käypä vilkaisemassa blogiani, siellä on sinulle mukava pieni yllätys. :)
    http://virvalilja.blogspot.fi/

    VastaaPoista