6. tammikuuta 2014

Jumpsuitissa linnunradalle!

Toivottavasti vuosi 2014 on lähtenyt hienosti käyntiin :)

Minä aloitin tämän vuoden ompelukset vasta eilen :O Tyttärellä on kaksi jumpsuitia jotka alkavat jäädä pieniksi (niitä en ole itse tehnyt). Niinpä päätin ommella hänelle pari uutta. Eilen aloittamani on vielä kesken, se odottelee vetoketjua ja resoreita. Tänään leikkelin toisen kankaan ja ompelin jumpsuitin valmiiksi asti. Laitoin nepparikiinnityksen kun ei vetoketjua ollut. Ihan kiva noinkin! Minulla oli 90cm täysleveää Linnunrata-joustocollegea ja sain siitä juuri ja juuri leikattua palat tähän jumpsuitiin, jäi vain rippeitä jäljelle. Huppua en saanut enää leikattua lankasuoraan


Hupun reunassa kulkee resorikanttaus joka ei menny ihan niinkuin Strömsössä. Jäi hiukan liian löysäksi. Löysin uuden tavan kantata ja lopputulos on kyllä hurjasti siistimpi myös nurjalta puolelta kuin aikaisemmin. Ensi kerralla menee paremmin myös napakkuuden osalta.

Leikkasin kankaat niin, että sain laitettua tukikangasta neppejä varten. Tässä vielä lähikuvaa neppirivistöstä.


Tyttö tuli katsomaan, kun laittelin prym-neppareita kiinni pihdeillä. Kun hän kuuli, että haalari on hänelle, alkoi jumpsuitin lahkeesta vetäminen. Se olisi pitänyt heti saada! Malttoi sitten kuitenkin vielä odottaa kun sanoin että kiinnitän nepparit ensin ja sitten sovitetaan ;) Yritin saada seisomakuvaa, jotta jumpsuit näkyisi paremmin. Mutta istumaanhan neiti sitten päätti alkaa.


Leikin tiimelyksessä sain napattua seisomakuvankin, vaikkakin aika huonon. Sovituskuvat on otettu kännykän kameralla. Jumpsuit on neitoselle vielä reiluhko, sovituskuvissa on resoreita käännetty. Mahtuupahan pitkään ja niin oli tarkoituskin :)


Kaava: Ottobre Kids 4/2014 Jumpsuit, 92cm
Muutokset kaavaan: Neppilista haalarin keskelle.
Materiaalit: Linnunrata-joustocollege Royal-Tuote, resorit Majapuu, Prym-nepit Kangastukku.

Toivottavasti pian kolahtaa postilaatikkoon (tai postiin) sen toisen jumpsuitin resorit ja vetoketju. Siitä nimittäin tulee aika herkku! En malta odottaa ;)

3 kommenttia:

 1. Ihana jumppis! Siinä kelpaa pienen kasvaa! Tosi kiva tuo nappilista, hyvä, ettei vetskaria sattunut olemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin onnistui nappilista kyllä, vaikka ei ollut ohjetta, piti itse säätää ;) Mä oon ihan vihree vetoketjujen kanssa, ne on sellasia mörköjä mulle. Mut tänä vuonna opettelen pärjäämään vetoketjujenkin kanssa.

   Poista
 2. Ihana! :) minä tein kans viime vuonna niitä, tuli tehtyä serkuille, itelle, siskoille ja kavereille. nyt kun nopeaa lasken niin 8 :)

  VastaaPoista