2. elokuuta 2013

Savaway 5 - Botanical


Tän viikkoisen Savawayn aiheena Botanical - jotain kasvikunnasta siis. Ja mikäs sen kasvimaisempaa kuin kukallinen kangas. Sama kuva vilahti viime viikolla ja silloin valmistui spagettiolkaintoppi. Näillä mentiin (taas) :D


Tällä viikolla valitsin kaavaksi Suuri Käsityölehti 2/13 kaavan nro 21, eli kellohame. Leikkasin vyötärökaitaleen yhtenä kappaleena ja taitosta siinä on vaan kuminauhakujan verran. Etukappaleen leikkasin taitteelta ja siihen ei tullut saumaa. Vyötärökaitaleen ja helmakappaleiden saumakohtaan ompelin koristenauhaa. Takana on kaksi helmakappaletta ja sauma siis keskellä. Piti hiukka kikkailla kankaan kanssa jotta sain sen riittämään. Etukappale leikattu lankasuoraan, takakappaleet vinoon ja vyötärökaitale pystyyn. Kankaassa nuo kukkavarret kulkee siis alhaalta ylös.

Tällainen mummohame o.O siitä syntyi. Tuleeko se mummohame -vaikutelma tosta hameesta vai villasukista XDSain vinkin, että mummomaisuutta vois vähentää helmaa lyhentämällä. Niinpä saksin helmaa lyhemmäksi. Helma on nyt edestä lyhyempi ja takaa pitempi.


Voi olla et helma lyhenee vieläkin... täytyy nyt katsella.


Jos laitan tän hameen kans sen viime viikkoisen spagettitopin, tuleeko yhdistelmästä kiva mekkovaikutelma vai täys katastrofi?! Täytyy testata huomenna.

Tätä kangasta oli täysleveänä mulla pari metriä, enää ei ole paljon. Mutta kyllä niistä vielä jotain saa aikaiseksi.

Tein tänään pitkästä aikaa omenakakkua, nam :P Oman kasvusäkin antimia on myös jo päästy maistelemaan. Yksi kesäkurpitsa oli valmis syötäväksi ja siitä tein kakun tällä ohjeella. Jouduin kyllä korvaamaan soodan leivinjauheella eikä tummaa kaakaojauhettakaan ollut tarpeeksi. Ihan hyvä kakku silti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti