26. kesäkuuta 2013

Kestovaippoja, pitkästä aikaa

Kun esikoisemme syntyi vuonna 2006, asenteeni kestovaippoja kohtaan oli "ei todellakaan". Mutta niinhän siinä sitten kävi, että kun esikoinen lähestyi vuoden ikää, ompelin hänelle ekat kestovaipat ;) Hänen kanssaan osakestoilu alkoi pottailuvaiheessa. Keskimmäisen lapsen kanssa kestot oli kuvioissa alusta saakka. Kun hän oli parin kuukauden ikäinen, käytettiin siitä eteenpäin pelkästään kestoja (lukuunottamatta paria ulkomaanmatkaa). Kuopuksen kanssa ollaan kestoiltu alusta lähtien (muutamaa reissua lukuunottamatta).

En edes muista milloin olen viimeksi ommellut kestovaipan... Siitä on liian pitkä aika. Kauan mulla on kaapissa ollut vaippapala ihanaa Lintuset-PULia, vaaleanpunaista coolmaxiakin valmiina sekä tarranauhaa. Tänään viimein sain sen vaipan ommeltua.

(Lintuset PUL Kangashamstereilta, coolmaxin ja tarrojen alkuperää en muista)

Kaavan löysin tuolta muovitaskujen kätköistä. En ollut kirjoittanut kaavaan sen alkuperää, kaavassa luki vain "taskuvaippa L 9-15kg". Eka kertaa käytin vaippaompelussa framilonia ja totsein että sehän toimii itseasiassa tähän tarkoitukseen loistavasti! Kun kerran innostuin, niin kävinpä kaivelemassa kangaspusseista vielä pari muutakin PUL-kangasta. Coolmaxia mulla oli vain vaaleanpunaisena, laitoin sitä sit kaikkiin ompelemiini vaippoihin.

(Hedelmät PUL Eurokankaasta)

Coolmaxia riitti vielä kolmanteenkin vaippaan, mutta lenkkipuolen tarranauhaa ei. Mutta onhan mulla noita KAM-neppejä joten kolmannesta vaipasta tuli etunepillinen.


Neppivaippaa ei saa yhtä hyvin säädettyä kun tarrallista, ja niin kävi että neppivaipan pienin säätö oli vielä liian suuri meidän sirppananeidille. Niinpä lisäsin jälkikäteen vielä pari lisäneppiä - nyt saa vyötärön tiukemmalle.


Kyllä tuo vaaleanpunainen coolmax käy ihan hyvin oranssipohjaisen hiiri-PUL -kankaankin kanssa :) Ja eihän se coolmax sieltä vaipan sisältä näy ;) Mulla on KAM-neppejä jos minkä värisiä, ei nyt ihan mätsääviä tän kuosin kanssa, mutta aikas lähelle.


Jos nyt olisi sellainen tilanne, että olisi vauva tulossa, ompelisin varmasti koko vaippavaraston itse. Mutta voihan sitä nytkin laittaa myyntiin sellaisia vaippoja jotka ei niin hyvin meidän pikkuneidille istu tai joista mä en jostain syystä tykkää ;)