27. kesäkuuta 2013

Ja vielä yks vaippa!

Eilen ompelemani vaipat osoittautui varsin hyvänmallisiksi, joten mietin että haluan ommella samalla kaavalla myös sisätäyttövaipan. Kuosikangaskin oli heti selkeä - Metsolan punainen hippie. Tuossa ommellessa sen sitten muistin, kaava jota olen näissä vaipoissa nyt käyttänyt on Kestovaippayhdistyksen kaava ja joskus olen sen Kestovaippa-lehdestä piirtänyt talteen.


Vaipan kuosi siis joustofroteeta, sisäpinta valkeaa tenceliä, kiinteänä imuna kaksi kerrosta hamppucollegea. Tähän vaippaan ompelin taakse framilonit, mutta jostain syytä joustofroteeseen niillä ei onnistunut noi rypytykset. Tencelin kanssa meni ihan hyvin. Yritin ommella framilonia jalanteihin, mutta lopetin lyhyeen koska ei se vaan toiminut. Niinpä jalanteissa on normikuminauhaa kujissa, ommeltuina päistään kiinni. Laitoin molempiin siivekkeisiin neljä urosnepparia ja toiseen lisäksi kaksi naarasta (lisäsäätönepeiksi). Eilen ompelemani nepillisen taskuvaipan opettamana totesin, että siivekkeissä on hyvä olla pari neppiriviä. Siihen PUL-vaippaankin ne tänään lisäsin. Tässä vaipassa (kuten myös eilisessä nepillisessä) on neppien kohdilla tukikankaana flanelli.


Ajattelin, että tämä vaippa tulisi yövaipaksi, lisäimuiksi perhostaitto, bamboo doubler + hahtuvaimu. Tosin alkuperäinen tarkoitus oli ommella tähän vaippaan myös tukikerros, mutta kappas kun unohtui - dam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti