Tänään on ompelukoneen surinan lisäksi surissut myös sähkövatkain. Huomenna meillä juhlistetaan mieheni synttäreitä ja niinpä tein mansikkakakun suklaapohjalla, välissä mangomoussea :P Kakku on kostutettu appelsiinituoremehulla. Ajattelin, että kun kirjoitan kakun ohjeen tänne blogiin, se on helppo taas löytää kun tarvitsee. Ei mene niin helposti täältä hukkaan kun lippuset ja lappuset. Tällä ohjeella tulee ihan kunnollinen kakku, ei mikään lituskakakku jonka väliin ei mitään saa ;)
-----------------
Kakkupohja:
* lasillinen sokeria
* lasillinen kananmunia
* reilu lasillinen vehnäjauhoa (osan voi korvata tummalla kaakaojauheella jos haluaa)
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, (kaakaojauhe), vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet muna-sokeri -vaahtoon vähän kerrallaan, kaapimella sekoittaen. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttää voi kokeilla esim. coctailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
------------------
Mango-ananasmousse (tämä on oma muunnelmani, alkuperäisen ohjeen löysin Onnelin pikku keittiöstä)
* 3 dl vispikermaa
* 250 g Mascarponejuustoa
* 2 purkkia mangososetta (Piltti, Semper...)
* 1 dl tomusokeria
* 2 tl vaniljasokeria
*purkki ananasmurskaa
* 5 liivatelehteä
* 1 1/2 rkl vettä
Täytteestä riitti paksut kerrokset kahteen väliin :) Kakun päälle laitoin tuoreita mansikoita ja tein kiilteen hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Ohjeen annostus on mielestäni liian iso, vain puolet sain tuohon kakkuun menemään. Mutta enpä muistanut sitä heti alkuun... hukkaan meni osa. Kakun reunoilla ja pursotuksissa on kermaa jossa suklaakermaa joukossa.
Pohjan murusia olen maistanut etukäteen, samoin mango-ananasmoussea ja kermavaahtoa. Hyvältä ne maistui, joten tuskin kakkukaan huono on :D Huomenna se selviää...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti