12. heinäkuuta 2013

Oli tarkoitus onnistua...

Tänään osallistuin kolmanteen Savaway -haasteeseen. Päätin olla hyvinvalmistautunut ja tein päivällä testiversion ja kaavan muokkauksen. Kankaaksi testiversioon valitsin "yöpukumaisen" ohuen trikoon jonka viikko sitten ostin Tornion Eurokankaan palalaarista. Kaava muokattu aikaisemman ompelemani painijanselkäisen hihattoman paidan kaavasta, eli tästä.


Ihan kiva, ajattelin käyttää yöpaitana (joo, valmistumisestaan saakka on päällä ollut ) :P

Ja sitten itse haasteeseen. Kaikki oli suunniteltu valmiiksi - kaavat soviteltu kankaalle, langat koneessa ja varalla toinen alapuola... kaksoisneula hollilla. Sitten alan ommella ja ylälanka karkailee koko ajan o.O Pujotan uudelleen neulasta, pujota ylälangan uudelleen moonta kertaa - ei auta! Sitten alkaa alalankakin kiukutella. Tekee aivan uskomatonta syttyä! Otan koneen irti virrasta, putsaan ja öljyän koneen. Ei auta vieläkään - sekoilee vaan. Kokeilen toisenlaista ommeltakin ja edelleen sylttää. Husqvarna lattialle ja kaapista hakemaan muovinen Singer. Sen avulla saan ommeltua jonkin verran matkaa... sitten alkaa kiukutella sekin.

Ei siis menny ihan niinku Strömssössä.

No, puolivälitulos on siis tällainen:


Kädentiet ja kaula-aukko täytyy vielä huolitella resorikaitaleilla. Helmasta puuttuu käänne ja kaksoisommel.Sen lisäksi laitan tuon yksivärisen trikoon kohdalle sivusaumoihin framilonilla kevyet rypytykset. Hyvä siitä vielä tulee :) Tämänkertainen Savaway-yllätyspaketti oli Pehemiältä. Ihanaa Kalastaja -trikoota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti