31. toukokuuta 2013

Vanha ompelukoneeni tuli ulos kaapista :O

Kaipaan taukoa temppuilevasta halpis-Singeristäni ja näin ollen kaivoin kaapista vanhan ompelukoneeni. Saanko esitellä Husqvarna 6690 "Maailman ensimmäinen kirjoittava ompelukone." :P Kone on vanhempi kuin minä, vuodelta 1980. Ostin koneen käytettynä ja huollettuna ompelukoneliikkeestä joskus 2000-luvun alussa. Koneessa on piirikortti joka ohjaa tikkien muodostusta elektronisesti. Ja mikä kaikista parasta: tuossa koneessa on paikka kahdelle ylälankapuolalle - voin siis ommella kaksoisneulalla - jippijaijee! Muistini mukaan mikään nopea ompelemaan tämä kone ei ole, mutta toimiva. Ja painaa ihan mahdottomasti.


Koneen mukana on viisi vaihdettavaa levyä, aikas paljon erilaisia ompeleita. Ja nuo kirjaimetkin :P


Noille levyille on oma säilytyspaikkansa johon mahtuu neljä levyä, kaksi molemmille puolille (+yksi levy ompelukoneeseen kiinni).


Mutta, mutta... olisi kiva saada tähän ompelukoneeseen ohjekirja. Olisko jollain sellaista?

2 kommenttia:

  1. Koititko etsiä netistä ohjekirjaa?

    VastaaPoista
  2. Joskus aikoinaan yritin etsiä käyttöohjetta netistä, siinä onnistumatta. Ja ajattelin ettei löytyisi nytkään mutta löytyipäs! Ja ihan ilmaiseksi vielä, tosin lontoonkielellä. Lueskelinkin sitä jo tuossa ja heti opin uusia juttuja ;) Tuosta mun koneesta vaan puuttuu kaikki perustarvikkeet mitä mukana pitäs tulla, on sentäs toi peruspaininjalka. Loput paininjalat sun muut eksyneet jonnekin ennen kun koneen ostin. Ajattelin että ennen kun alan tuolla ommella, putsaan ja öljyän koneen. Vielä on hukassa käyttöohje mun saumurille (joka on sekaisin kun seinäkello, kiitos pikkuapurien jotka on ilmeisesti käyneet vääntelemässä nuppeja). Husqvarnan Huskylock 34D -saumuri siis vielä ohjetta vailla. Löytyyhän niitäkin netistä, mutta 15USD hintaan :O

    VastaaPoista