30. toukokuuta 2013

Hameleggareita ja tuunauscaprit (?)

Selailin tässä päivänä muutamana käsityölehtiä kun kaapissa oli niin kivoja trikoita joista halusin ommella tyttärelle jotain. Ottobre Kids 3/2011 -lehdestä löysin Funky Stripes -ohjeen, hame ja leggarit samassa :D Kivoja kesään tollaselle 1v4kk tyttöselle. Leikkasin ja ompelin kahdet hameleggarit. Pienin koko oli 92cm ja meidän neiti on ehkä juuri ja juuri 80cm mittainen. Niinpä leikkasin kankaat ilman saumavaroja. Lahkeet ei ole täyspitkät, mutta ei ihan capritkaan. Molemmissa on vyötäröllä kaitale ja kuminauha. Ensin meinasin laittaa resoria, mutta päädyin kuitenkin vyötärökaitaleeseen kuten ohjeessa oli neuvottu. Ompelut on hoidettu tavisompelukoneen jousto-ompeleilla, hidasta puuhaa.


Vasemmanpuoleisissa hameleggareissa on helma hiukkasen lyhempi kuin toisissa. Se johtuu siitä että (kappas kummaa) ompelukone alkoi sekoilla. Putsasin ja öljysin... auttoi vähän. Sitten huomasin että alalangan kireys on liian löysällä ja johan alkoi homma sujua. Taalainmaanhevoset -trikoo Kestovaippakaupasta. Kangas, jota oli vaan pakko saada, vaikka en vielä siinä vaiheessa ollut selvillä mitä siitä ompelen ;) Housuosan raitatrikoo on mun vanhasta t-paidasta.

Oikeanpuoleisten hameleggareiden kankaat Tiritomista. Raidallisen trikoon ostin joskus applikointiin, mutta enpä ole ampiaista applikoinutkaan. Vihreä trikoo yllätyspaketista, joskus vuosi sitten tilatusta.

Paremmin hameleggarit pääsis oikeuksiinsa jos olis sovituskuvia saatavilla... mutta on ollut niin kiiruspäivä ettei niitä nyt ole. Tässä sen sijaan sovituskuva "Lappuhaalareista shortsit ja ?" -tuunauksesta. Ei ollut malli kovin yhteistyöhaluinen :P Mutta onnistuu kuvan ottaminen niinkin et koivet on kohti kattoa.Huusin parilla eurolla eräästä nettihuutokaupasta 68cm lappuhaalarit. Ostin ne ihan tuunaustarkoituksessa koska ne oli edulliset ja liian pienet meidän neidille. Ensin tein näin:


Yläosan tuunaus meni pieleen, mutta mä korjaan sen vielä. Siitä siis kuullaan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti