17. maaliskuuta 2013

Puikoilla ja koukussa

Muutot on muutettu, tavarat saatu paikoilleen ja hiukan käsitöitäin aloiteltu  Ompelukone on edelleen "naftaliinissa", sitä en ole kaivanut esille vaikka tarvetta olisi ollutkin. Verhoja pitäisi lyhennellä koska uuden kodin huonekorkeus on matalampi kuin vanhan kodin. Lisäksi mielessä on useampikin ompeluprojekti, mm. uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä ollut idea legomatosta, eli alustasta jonka päällä legoja voi rakennella ja jonka avulla ne on helppo siivota :)

Puikoilla olleet villasukat sain valmiiksi, tein ne tyttäremme kummitädille synttärilahjaksi. Langat lankakorinkätköistä, oletan olevan Seitsemää Veljestä.


Samaan pakettiin laitoin ainaoikein -neuleena neulomani tiskirätin, laventelin värisestä Blend bamboo -langasta. Toinen moinen on nyt puikoilla. Lisäksi tiskiräteiksi pääsemistä odottelee saman lankamerkin vaaleankeltainen ja pinkki kerä.

Eilen piipahdin Jätti-rätissä trikookudeostoksilla. Haaveena on ollut virkata (!) kotimme vessoihin matot. Kyseessä on harvinaislaatuinen tapahtuma sikäli, että enpä ole juuri elämässäni ennen virkkaillut. Ostin laventelin väristä kudetta pussissa - jestas miten solmussa se on :O Siinä riittää selvittelemistä... siitä siis tarkoitus virkata matto alakerran pikkuvessaan. Lisäksi ostin kolme rullaa pinkkiä trikookudetta. Niistä valmistuu isompi matto yläkerran "tyttöjen vessaan". Eilen jo sitä mattoa aloittelin, tätä ohjetta mukaellen. Yhden rullan verran ehdin virkata, mutta ei siitä oikein mieleinen tullut joten purkasin sen sitten vielä illan päätteeksi. Etsinkin jonkun toisen ohjeen...

Ne laventelin väriset kuteet... ne upotin eilen kuumaan veteen jotta kutistuisivat ennen virkkaamista. Nyt mulla on tuolla kuivumassa varsin sotkuinen kasa kudetta. Voi hyvänen aika sentään!