3. joulukuuta 2011

Heijastin heilumaan ja villasukat jalkaan!

 "Hei, pikku veijari!
 Onko sulla heijastin?

 Yksi takissa, 
kaksi lakissa, 
tarra pepussa, 
nauha repussa... 
...vielä saappaiden varressa. 
Siis koko vaateparressa!

 Onhan ihme, jos ei huomaa 
tätä valaistua kuomaa!" 

(Hyvä Suomi 2. -aapinen)

Käytin hetken jos toisenkin sen miettimiseen, mitä tekisin omin käsin kummitytön joululahjapakettiin. Sinne on siis menossa jo nukkekodin kalusteita. Ensin mietin villasukkia, sitten jotain kivaa korvaläpällistä pipoa... mutta sitten muistin tallessa olevat heijastintarrat ja päivällä Tiimarista ostamani askarteluhuovan! Kävin joulukuusenkoristelaatikosta kaivamassa sydämenmuotoisen koristeen ja sen pohjalta leikkasin heijastintarrasta kaksi sydäntä. Liimasin tarrat huopapalojen päälle ja leikkasin huovan reunat. Kiinnitin huopapalat vastakkain kuumaliimalla ja laitoin puuvillalangasta ripustuslenkin huopapaloihin kiinni. Jotta heijastintarra ei irtoaisi käytössä ompelin vielä samaisella puuvillalangalla heijastintarrasydämet reunoistaan kiinni. Tuossa touhussa meni yksi neula poikki... ja sitten keksin tehdä ensin valmiit reiät KAM-neppipihtien mukana tulleella piikillä - sitten homma sujui paremmin.

Samaan pakettiin heijastimen kaveriksi olen suunnitellut vielä ompelevani pienen kassin IKEAsta ostamastani punavalkoisesta (BARNSLIG) virtahepo-puuvillasta.

Viime aikoina on enimmäkseen puikot kilisseet (kilpaa tonttujen kulkusten kanssa). Sen verran täytyy mainita kuitenkin muista jutuista, että sain ainakin saumuriin langat oikein! Se jopa ompelee, mutta ne kireydet on vielä hakusessa (laatuaika saumurin kanssa loppui taas kesken).

Puikoilta on valmistunut useampi tiskirätti. Lankana kaikissa Cottonella (lankapussin kätköistä). Nämä on tehty ihan oman mielen mukaan. Silmukoita 38, kerroksia sen verran että korkeus suunnilleen sama kuin leveys (n. 21cm).
Kolmessa ylemmässä mallikerta menee näin: (I = oikea, - = nurja)
II--II--
--II--II
Ja alimmaisessa punaisessa neuloin aina oikeaa.

Joku saattaa muistaa, että jokin aika sitten ompelin Peikot -velourista 92cm kokoiset housut. Tarkoituksena oli antaa ne sukulaispojalle synttärilahjaksi, mutta mieli muuttui ja ne annetaankin joululahjaksi. Housujen kaveriksi joululahjapakettiin neuloin Seitsemästä veljeksestä villasukat. (Vaaleansininen lanka jotain pörröistä lankaa.)
Vielä muistui mieleen villasukkien tekeminen, vaikka edellisistä sukista on jo aikaa aika kauankin... Kantapää on kyllä oikein kirkkaassa muistissa, sen verran kauan elämäni ensimmäistä kantalappua aikoinaan kuudennella luokalla neuloin... lanka oli siltä kohdin jo melkein puhki kulunutta kun ei ihan ekalla kerralla menny nappiin se homma :D No sen verran piti muistia virkistää, että etsin netistä ohjeen sukan kärjen sädekavennukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti