24. helmikuuta 2011

Tähtiä... ja lumiukko!

Orava-svetarihousukaava (Ottobre Kids 4/2010) pääsi taas käyttöön. Ompelin samalla kaavalla toiset housut esikoiselle. Mutta ei kuitenkaan ihan samanlaiset. Eri kankaiden lisäksi nämä housut eroavat aiemmin tekemistäni siten, että eteen väkersin lumiukko-aplikaation ja näissä ei ole etutaskuja (ei myöskään takataskuja). Koko (116) on erinomainen esikoiselle. Vielä hiukan reilu, mutta se ei haittaa kun on resorit lahkeissa.


Täysin tyytyväinen en näihin housuihin ole. Vyötäröresori olis voinu asettua paremmin paikoilleen... sinne sisälle tulee vielä kuminauha jota kuvassa ei ole. Lisäksi aplikaatio on vinossa. Tein sen etukappaleeseen heti kankaiden leikkaamisen jälkeen enkä tajunnut ajatella että kappale tulee olemaan hiukka vinossa. Lisäksi lumiukko olisi saanut olla kauempana sisäsaumasta. Porkkananenä ei menny ihan nappiin.


Beige interlocktrikoo ja ruskea resori on Myllymuksujen löytökankaista, tähtitrikoo tilattu aikoinaan Lasten Metsolasta. Aplikaation lumiukko on mikrofleeceä, hattu polarfleeceä. Tukikankaana puuvillakangas, kangaspalat kiinnitin kappaleeseen kangasliimakynällä ennen ompelemista.

3 kommenttia:

  1. Hieno lumiukko! Kyllä se kuva varmaankin siitä vielä "suoristuu", kun housut laittaa jalkaan, kuvassahan ne puntit on hieman harallaan :)

    VastaaPoista
  2. Poika oli varsin mielissään lumiukkohousuistaan :) Ainoa parannushdotus oli, että lumiukossa olii voinut olla paljon enemmän palloja. Sellaisia lumiukkoja poika oli kerhossa sormivärein maalannut. Se olis ollukin kiva idea... yksi korkea lumiukko jonka alimmainen pallo lahkeen alaosassa ja pää melkein vyötäröllä :D

    Ja kyllä, ihan kivasti lumiukko asettui kun poika pisti housut jalkaansa :)

    VastaaPoista