22. helmikuuta 2011

Kuopukselle takki kevääksi


Sain tänään valmiiksi kuopuksen kevättakin koossa 98cm (ohje SK 6/2001 "Vauvan takki"). Takin ohjeen löysin SuurioMuutamia päiviä takki ehti odotella vetoketjua ja reunanyöriä ja eilen ne sitten ostin. En ole vetoketjun ompelemisesta kovinkaan innostunut, kun ei sitä tunnu siististi saavan :( Eikä lopputulos (vetoketjun osalta) mallikelpoinen olekaan, mutta toimii kuitenkin. Takin päälliskankaan leikkasin vanhasta toppatakistani (nuo valkoiset tereenauhat olivat myös vanhan takin etuosissa). Vuorena beigeä tikkikangasta kangaspussien kätköistä. Nyöri on uusi, nyöristopparit otettu vanhasta takista. Takki on siis kevyesti topattu ja tarkoitettu käytettäväksi kauppareissuilla jne. vaikkapa farkkujen kanssa.


Takki toimisi myös käännettävä takkina, kun joku olisi vaan muistanut ostaa vetoketjun joka sellaiseen takkiin sopii ;)

Mielessä kävi myös jonkun kivan aplikaation väsääminen johonkin osaan takkia... mutta ehkä annan tämän takin olla tuollainen hiukka "tylsempi" ja virallisempi.

Mitähän sitä seuraavaksi ompelisi..?

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno takki! Mä en vaan jostain syystä ole uskaltanut ommella mitään ulkovaatteita pojalle.. Itsekritiikki on niin kovaa!

    VastaaPoista
  2. Mä oon tän kauppareissutakin lisäksi tehny yhdet vuorettomat ulkohousut joita voi lämpimällä, kuivalla kelillä käyttää vaikkapa hiekkalaatikolla :) Mutta en uskaltais alkaa kosteudensuojaa vaativia takkeja/housuja/haalareita tekemään. PUL-rukkaset ompelin viime talvena. Ne pelittää pakkasella, ei kostealla kelillä.

    VastaaPoista