24. tammikuuta 2011

Pojille uusi kerrossänky - mistä petarit ja päiväpeitot?

Pojille ostettiin kerrossänky lastenhuoneeseen. Sänky on erikokoinen kuin esikoisen aikaisempi sänky (kuopus nukkuu vielä pinnasängyssä). Esikoisen entiseen sänkyyn tuunasin petarin ja päiväpeiton parisängyn vanhasta päiväpeitosta. Samasta peitosta riitti matskut vielä pinnasängyn petauspatjaan. Tuli siis hyvin hyödynnettyä kulahtanut päiväpeite :D

Jotain samansuuntaista olis nyt tiedossa. Yksi parisängyn päiväpeite tuolla vaatehuoneessa olisi. Siitä voisi leikellä ja ommella petarit kerrossänkyyn. Eipä sitä päiväpeitettä ole tullut käytettyä ikuisuuksiin. Kerrossängyn päiväpeitteisiin sen sijaan aion ostaa ihan uudet kankaat. Jotain kivakuosista tikkikangasta varmaankin. Mielessä on toteuttaa päiväpeite AVAROOMin tapaan. Eli päiväpeite on muotoonommeltu ja petaus tapahtuu vetoketjun avulla. Katsotaan nyt miten toteutuksen käy. Tuo olis ainakin helppo esikoisenkin itse pedata, vetskarit vaan kiinni ja sänky on siisti! Pitää mittailla miten paljon kangasta pariin päiväpeitteeseen menisi. Lienee siis aika kaivaa jostain esiin ruutupaperia ja alkaa piirrellä.

Ompelukonettani vaivaa jokin... se ompelee toooosi hiiiitaasti. Olen nyt puhdistanut koneesta nukat pois ja vielä se pitäisi öljytä. Jos ei vieläkään ala pelittää niin kauppaan vain takaisin, onneksi on takuu voimassa. Eihän tuo kone ole mulla ollut vasta kuin parisen kuukautta. Mutta jos oikein alkaa ompelututtaa niin aina voi käydä rappusten alta kaivamassa esiin vanhan koneen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti