25. joulukuuta 2015

Joululahjabloggaus

Nyt, kun lahjakääröt on avattu, voi hyvillä mielin blogata ommellut joululahjat. Aloitetaan tyttären hoitotätien lahjoista. Mussukoiden vadelma- ja lakuvene -trikoosta ompelin pussukat joiden sisään piilotin kiiltävään lahjakääreeseen vadelma- ja lakuvenekarkkeja :) Tämä kangas oli erään perjantai-illan ompeluhaasteessa, Facebookin Saumanvara -ryhmässä.Hoitosedälle ompelin huurunpoistotyynyn ja siitä hän onkin paljon tykännyt. Siitä en ottanut kuvaa, ompelin sen farkkujerseystä.

Kummitytön (8v) äiti pyysi, voisinko ommella tunikan joululahjaksi. Niitä syntyikin kaksi. Kankaina ihana Koot.fi "Vinksin vonksin" -trikoo ja Noshin pallot. Molemmissa kaavana Ottobre Kids 4/12 Princess koko 128cm, ilman kuminauharypytystä.


Kuopus, tuo ihana 3-vuotias pikkuprinsessa, sai joululahjaksi ompelemani unihaalarin koossa 104cm. Kaava Ottobre Kids 6/15 Sandman, neppilista oma sävellyssovellus. Sofia-trikoo Kankaamosta.


Lisäksi tytär toivoi joululahjaksi Frozen sitä ja Frozen tätä... Kankaamon Sanna oli ommellut Elsa-mekon. Sain kaavaa lainaksi ja tein samanlaisen, tai ainakin sinnepäin. Kankaat Kankaamosta :)Heti lahjojen aukaisemisen jälkeen piti päälle saada ja tänään heti herättyään. Viitta on rypytetty framilonilla ja kiinnitetty mekkoon KAM-nepein. Taisi olla joulun paras lahja ;) Elsan tiarankin tyttö sai, kaupasta ostetun muovisen.

Perheen 6-vuotias poika sai myös joululahjaksi unihaalarin. Kaava sama kuin pienemmässä (Ottobre Kids 6/15 Sandman), koko 128cm. Unihaalari oli mieleinen saajalleen :) Tähän etsin netistä nappilistaohjeen ja löysin hyvän Kimpsulikampsuli -blogista.


Viime hetkillä päätin ommella unihaalarin myös isoimmalle muksulle (9v). Ostin Kankaamosta meleerattua harmaata trikoota, jonka yhdistin limenvihreään resoriin. Aika pliisu sellaisenaan, joten jotain coolia piti saada. Leikkelin silityskalvoista haalarin selkäpuolelle Minecraft-pelistä tutun Creeper-hahmon kasvot. Poika ihastui lahjaansa tosi paljon - loistava juttu!


Loppuun vielä yhden illan pika-askartelu; heijastimet työkavereille joulumuistamiseksi. Heijastinkangas kaksinkertaisena, kiinnityksenä tuollainen henkselinipsu ja kangas kiinnitetty Prym-nepillä. Jokaisessa koristeena vähän helmiä. Heijastinkangas Kankaamosta.


Olen ommellut itselleni useamman tunikan ja housuja, Kankaat on tummia, vaikeita kuvattavia tähän aikaan vuodesta. Katsotaan jääkö kokonaan bloggaamatta...

Tablettini kuvankäsittelyohjelma kiukuttelee, joten tällä kertaa kuvat muokattu kännykällä ja poikkeavat aikaisemmista bloggauksista...

2 kommenttia:

  1. Ihanan paljon täälläkin ommeltu itse joululahjoja (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen monta niitä tulikin ommeltua. Vain pari oli suunnitelmissa 😊

      Poista