7. marraskuuta 2015

Housupulaan helpotusta, perjantai-illan huumaa ja mekkonen

Ompelin Saumanvara-ompelyryhmän (Facebook) perjantain ompeluhaasteessa pojille t-paidat. Haasteena oli salainen kangas Verson puodilta, ja se paljastui "Ahman perinnöksi". Pienempi paita kokoa 128cm, kaava Ottobre Kids 3/12 "Headphones" ja suurempi Bikes and stripes (Ottobre Kids 2/15).


Bikes and stripes -kaavassa on twistiä, sillä edestä hihat on ns. tavalliset ja takaa raglanit :)Aluksi epäilin, mahtaako vanhempi poika tykätä Ahman perinnöstä, onko liian lapsellinen. Onneksi kysyin asiaa etukäteen, sain ommella paidat molemmille. Pojat tykkäävät uusista paidoistaan. Vanhempi halasi paitaa sen nähtyään :D

Vielä lauantainakin ompelututti. Ompelupöydällä oli Mussukat -nettikaupasta tilaamaani Minttu ja Ville -jerseytä. Kiva kaava etsintään, löytyi Circus horse (Ottobre 4/13). Piirsin kaavan koossa 104cm, päätin kanttaamisen sijaan ommella hihoihin reilut resorit käyttöajan pidentämiseksi. Nyt tunika on neidille mekkomittainen,Alemmassa kuvassa toisen hihan resori on suorana, toinen kaksinkerroin. Minttu sai tyllirusetit hiuksiinsa ja yhden ompelin pääntien lähelle koristukseksi. Minttu ja Ville ei enää riittänyt helmakappaleeseen, joten sen leikkasin valkeasta resorista, joka on resorikäyttöön ihan kamalaa.

Ja sitten muutamat "aikoja sitten" ommellut, bloggaamatta jääneet...

Kuukausi sitten nuorempi poikani valitteli ettei hänellä ole tarpeeks housuja. Niinpä surautin parit Saimit (Ottobre Kids 1/09) akuutin pulan avuksi. Matskuna molemmissa college.Ompelin vielä "farkut" Kankaamosta ostamastani jerseytrikoosta. Ulkonäöltään kuin farkut, jalassa ihanan joustavat ja kivat! Näiden kaava Ottobre Kids 6/15, malli 28 (nimeä en muista), koko näissä on 128cm.2 kommenttia:

  1. Voi tuo Ahma on ihana, hitsi kun en tilannut! Tykkään myös Minttu-mekosta, alkoi oma pala houkutella juuri ;)

    VastaaPoista
  2. Komppaan Hannariinaa, ihanat nuo ahmat!!! Kivoja vaatteita!!!

    VastaaPoista