1. maaliskuuta 2015

Kevään eka - neulosjakku itselleni

Kevät alkaa maaliskuusta. Nyt on siis kevät, mun lempparivuodenaika :D Koska arkena pitää kiirusta, täytyy yrittää viikonloppuisin ommella jotain. Kova on halu uudistaa omaa vaatevarastoa, töihin uutta vaatetta ja viikon kuluttua on eräs reissukin tiedossa :)

Kankaamosta ostamani ohut, hyvin laskeutuva  Lucas-neulos pääsi jakuksi. Parisen viikkoa (vain!) tätä kangasta jemmasin, mietiskellen mikä olisi juuri se oikea kaava. Se oli varmaa, että neuloksesta ompelisin yläosan. Myös se oli varmaa, että tällä kertaa ompelisin jotain muuta kuin MIW-kaavasta muokatun tunikan.

Selailin käsityölehtiäni ja löysin Ottobre Woman 2/12 -lehdestä Pearl -neulosjakun kaavan. Täydellinen tälle kankaalle :) Alkuperäisessä ohjeessa on lyhyet, kaksinertaiset hihat. Tähän tein pitkät, yksinkertaiset (kaksinkertaisin hihansuu"resorein"), on monikäyttöisempi niin.


Ensin pohdin, uskallanko heti leikata Lucas-neuloksen vai teenkö jostain muusta koeversion. En tehnyt, eikä harmita :) Tää on niin erilainen kuin aikaisemmat neuleeni, että hetken kestää totutella. Paitapuseron kaveriksi sopii tosi hyvin. Mutta tykkään kyllä!

1 kommentti: