1. tammikuuta 2015

Loppuvuoden 2014 käsitöitä

Bloggaaminen jäi loppuvuodesta ihan "retuperälle". Sain kyllä ommeltua ja neulottuakin, mutta blogattua en. Osasyynä ihan vaan laiskuus ja suurinpana syyllisenä uuden työn aloittaminen. Pitkä taival (lähes kuusi vuotta) kotiäitiyttä päättyi ja siirryin työelämään.

Näemmä kuviakin on jäänyt ompeluksista ottamatta, tässä kuitenkin muutamia kuvin ja sanoin.

Tämän paidan Turtles-applikaatiolla ompelin synttärilahjaksi 5-vuotiaalle pojalle.



Löysin Jättirätin palakankaista ihanaa lilaa kimalletylliä - arvasin että se olisi meidän 2-vuotiaan neitosen mieleen ;) Yhdistin lilan tyllin vuosia sitten ostamani vaaleanpunaisen, pehmeämmän tyllin kanssa. Vähän resoria kaveriksi ja tyttö sai uuden jumppahameen :D


Tyttö tarvitsi jumpan joulujuhlaesityksen piparitanssiin ruskean esiintymisasun. Näin pääsi käyttöön vuosi sitten ostamani piparipari jf. Siitä valmistui pitkähihainen paita ja tonttulakki. Harmi vaan, että näillä on niin lyhyt käyttöaika... mahtuukohan enää ensi jouluna...



Ja tietysti piti päiväkodin joulujuhlaan ommella jotain ihanaa...  Osan aikaa juhlasta tyttärellä oli kissamekon kanssa piparitonttulakki, osan aikaa "lumihiutale". Oma kaava. Täyskellohelma pyörähtää mahtavasti ;)



Valkoisen paidan olen ommellut joskus aikaisemmin, vaikka se onkin tylsän valkoinen, myös erittäin monikäyttöinen.


Joulun jälkeen ompelin (jälleen kerran tyttärelle) huppariliivarin :)



Lisäksi olen neulonut yhdet lapaset valepalmikoin ja ommellut pari pipoa (esikoisen luokan joulukalenteriin ja iltapäiväkerhon pikkujouluun), itselleni ainakin yhden paidan...

Antoisaa vuotta 2015 kaikille blogin lukijoille ja satunnaisille vierailijoille!

10 kommenttia:

  1. Kivoja ompeluksia! Samoilla ajatuksilla piparifroteesta, harmi kun käyttöaika on niin lyhyt ja kuitenkin tuo kangas on aivan valtavan suloinen. Tuo viimeinen liivimekko on mun lemppari, kangas on niin ihana ja malli kauniisti antaa kankaan näkyä. Ihanaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vink-neuloksesta piti alunperin tulla huppari Ottobren Lapanen-kaavalla. Mutta kyllä toi liivari tulee enemmän käyttöön.

      Kiva kun piipahdit, Hanna :)

      Poista
  2. Ihania vaatteita olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  3. Ihania juttuja! Ois meidänkin lasten mieleen.

    VastaaPoista
  4. Onpas ihania vaatteita ja piparijoustis on niin sopiva joulunaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä turhankin jouluinen, nyt sitä ei enää tule käytettyä :/

      Poista
  5. Toi huppariliivari on tosi hieno :) mistä kaava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Piirsin kaavan erään ostamani liivarin perusteella. Löytyisköhän jostain lehdestä vastaavanlaista... en tiedä.

      Poista