2. tammikuuta 2015

Pöksyjä joka lähtöön

Housuja olen ommellut viime päivinä useampia. Osa näistä viime vuoden puolella ommeltuja, osa tän vuoden puolella tehtyjä. Yhdet fleecehousutkin ompelin, Saimien kaavalla, ne on niin perushutut (vaaleansininen fleece, siniset resorit) etten kuvannut niitä. Ne menee 5v pojalle päiväkotiin, jos vaikka tulee kylmiä säitä.

Nämä leggarit ompelin itselleni, omin mitoin, Jättirätistä löytämästäni trikoosta. Vasta ommeltuani huomasin kämmin, kappaleet ei oo langansuuntaan leikattuja. Mutta joustaa onneksi näinkin.


Itselleni ompelin myös velourkotipöksyt. Velour on saatu vaihtarina ja nyt viimein ompelin, Kaavana sama kuin raitaleggareissa, lisäsin vain väljyyttä ja laitoin resorit lahkeisiin sekä vyötärölle myös. Vyötäröresorin sisälle pujotin nyöriä, täytyyhän kiristysmahdollisuus olla.Sovituskuvassa mulla on päällä paita, jonka ompelin viime vuoden puolella. Kaava jostain Moda-lehdestä,tosi paljon muokattuna.


Meidän tyttö täyttää pian kolme vuotta. Järkkäilin juuri hänen vaatekaapistaan pois pieneksi jääneitä leggareita. Hyvä syy ommella lisää ;) Näissä kaavana Ottobre Kids -lehden Ruusunpuna. Kaava 80cm, pituutta lisätty.


3 kommenttia:

 1. Reipas! Mulle housut on aina jostain syystä ihan pakkopullaa. En edes tajua miksi... Mutta kivoja nämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla loppu housujen (ainaki leggareiden) tekeminen hetkeks... kunnes postipoika tuo lisää kuminauhaa :D

   Poista
 2. Kivoja housuja! Näitä aina tarvitaan :) Minunkin pitäisi kokeilla jotain kaavaa, ja surautella meidänkin mukuloille lisää housuja.

  VastaaPoista