24. huhtikuuta 2014

Nikkarointia - oksatikkaat

Pihaltamme kaadettiin puita viikko sitten. Klapiurakan jälkeen (johon en henk. koht. osallistunut) jäljelle jäi iso kasa oksia ja risuja. Risut vietiin peräkärryllä kaatopaikalle. Isoimmat oksat jäivät jäljelle. Mies askarteli muutamasta koivunoksasta tällaisen kolmion jonka keskelle on tarkoitus laittaa roikkumaan komea kukka-amppeli. Korkeutta tuolla on parisen metriä.


Tänään lasten kanssa aamupäivällä pihalla ollessani päätin käyttää sen ajan hyödyksi ja nikkaroin kivat koristetikkaat koivun oksista. Tarvittiin vähän sahaa, vasaraa, nauloja ja sisalnarua. Pätkin sisalnarut sopivan mittaisiksi ja solmin ne kaksinkertaisina oksien liitoskohtiin (sitä ennen naulasin poikkipuut kiinni pystypuihin).

Näiden tikkaiden kaveriksi hankitaan joko pieniä roikkuvia kukkia tai juureen iso kukkakori josta lähtee kiipeileviä kukkia. Aika näyttää mitä tehdään.

Nämä oksatikapuut on kierrätystä parhaimmillaan :) Oksat omalta pihalta kaadetuista puista, naulatkin on jo kertaalleen käytettyjä. Ainoastaan sisalnaru on uutta.

Ompelukone ei ole laulanut yli viikkoon :O On ollut pihalla niin paljon puuhaa ;)

1 kommentti:

  1. Hienot tikapuut. Blogissani on haaste sinulle :)

    VastaaPoista