15. marraskuuta 2013

Nahkaa paininjalan alla

Ostin edellisen ompelukoneen aikaan nahkaneulan, koskaan en kuitenkaan vanhalla koneella sitä testannut. Olin tuolloin leikannut valmiiksi kankaat nahkalaukkuun. Tuo mokkanahka oli peräisin teiniaikojeni mokkanahkatakista jonka leikkelin kappaleiksi. Nyt tuli otollinen tilanne testata nahkaneula uuden koneen kera virtuaalisen ompeluryhmän ompeluhaasteessa. Haasteen inspiraationa sain sähköpostiini kissanaamarin (vai kettuko se lie?). En kuitenkaan ommellut sitä kassia, johon olin palat jo leikannut, vaan suunnittelin kissan muotoisen kassin pikkuneidin leikkeihin. Tällainen siitä tuli ja samalla tuli uusi ompelukokemus: nahkan ompelu.


Kassin vuori on puuvillapopliinia, kiinnitys vetoketjulla. Ompelukoneeni (Pfaff ambition 1.0) jaksoi tosi reippaasti ommella mokkanahkaa, ompeli jopa kohdan jossa oli 6x mokkanahkaa. Olisikohan jaksanut ommella ilman yläsyöttäjää...

Tuo nahkahihna olis ollu fiksua ommella jo aikaisemmassa vaiheessa, nyt sen kiinnittäminen on vaikeahkoa ja taitaa vaatia käsinompelua pysyäkseen kunnolla. Sen kiinnityskohta on niin hankala ja mokkanahka sen verran tönkköä että ompelukoneella sitä en saanut kiinnitettyä. Sen siitä saa kun itse kaavan soveltaa ja kun ei etukäteen mieti ompelujärjestystä valmiiksi ;)

Pikkuneidillä on menossa kissa-vaihe, eli kissat on hänelle mieleisiä. Jospa siis tämä laukkukin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti